Hlače širokih nogavica odlična su modna opcija za sve one kojima su traperice dosadile i ne vole traper suknje, cargo hlače ili lepršave haljine. No, sada se pojavio zanimljiv mikrotrend koji će definitivno ostaviti traga na modnoj sceni.

Dizajn s tankim okomitim prugama trendseterice su odavno posudile iz muške garderobe, a osim što su vrlo chic, imaju još jednu prednost, a to je da figuru čine vitkijom.

Prugaste tkanine odavno su omiljene među muškarcima i s vremenom su postale važan element u njihovoj odjeći, često povezujući s odijelima. U 20. stoljeću postale su simbolom autoriteta, ali i velikog stila kad je u pitanju muška poslovna odjeća.

U 1930-ima ova cool tkanina se preselila na film kako je industrija procvjetala, s prugastim odijelima koja su nosile ikone stila tog doba kao što su Cary Grant i Clark Gable. Zatim je ovaj materijal postao omiljen u 80-ima, ponajviše zahvaljujući usponu žena u poslovnom svijetu.

Odlično izgledaju na hlačama tzv. uredskog tipa, koji su već neko vrijeme hit na modnoj sceni, a ako ste ljubitelji ovih stilova, nećete pogriješiti ako se odlučite i za jaknu u tom stilu.