Stil svake žene mijenja se s godinama, postupno ga gradimo dok ne dođemo do točke u kojoj se osjećamo najugodnije i kada naša garderoba postane odraz nas samih. S godinama dolaze samopouzdanje i zrelost, zbog čega žene često iza sebe ostavljaju eksperimentiranje te se okreću bezvremenskim klasicima s povremenim pomacima.

Dokaz da stil postaje sve bolji s godinama su i brojne slavne Hrvatice iznad 50 koje s godinama izgledaju sve bolje i bolje.

Izdvojili smo pet poznatih Hrvatica čiji su modni izbori uvijek vrijedni pažnje i koje itekako mogu biti izvor modne inspiracije.

Severina Vučković (51)

Od glamuroznih outfita za crveni tepih do šik svakodnevnih kombinacija, sva Severina izdanja su uvijek odličan izvor modne inspiracije.

Pjevačica u zadnje vrijeme sve više pozornosti privlači svojim sofisticiranim stilom i elegancijom, a posebno su zapažena bila njezina nedavna izdanja ispred sudnice.

Severinine najljepše modne kombinacije pogledajte u galeriji:

Instagram, Story arhiva Severinina najbolja modna izdanja

Jadranka Sloković (70)

Naša najpoznatija odvjetnica modna je neiscrpna je inspiracija za slaganje sofisticiranih modnih kombinacija.

5 slavnih Hrvatica iznad 50 godina sa savršenim stilom
Story 

Na putu do sudnice, često ju imamo prilike vidjeti u monokromatskim izdanjima, strukturiranim siluetama i elegantnim kombinacijama, koje podigne nekim modnim detaljem ili statement komadom.

Nina Badrić (51)

Obilježja Nininog stila su elegancija, s dozom upečatljivosti. Ljubiteljica je provjerenih odjevnih kombinacija što će se posebno svidjeti ljubiteljicama klasike.

 Stil Nine Badrić je sjajan. Voli elegantne komade i može poslužiti kao izvor inspiracije za svakodnevno odijevanje, ali i zabave.

Bojana Gregorić (51)

Domaća glumica ljubiteljica je upečatljivih silueta i živih boja te ne boji se zabavljati kada je moda u pitanju.

Voli eksperimentirati s modom, a njezin rezultat uvijek je uspješan.

Tončica Čeljuska (53)

Za svoj izgled Tončica redovito dobiva komplimente, a njen je stil elegantan, ženstven i nenametljiv, iako je ljubiteljica boja.

Jednom prilikom za Story je pojasnila što je za nju lijepa žena.

Story Pink Ribbon__RG (41).JPG
Robert Gašpert 

'Za mene je lijepa žena ona koja je autentična, svoja, u skladu sa sobom i sa svojim godinama. Ja imam dvije kćeri koje su mlade i stvarno lijepe obje. Ja, naravno, ne mogu razmišljati o takvoj vrsti ljepote, ja mogu za svoje pedesete biti u skladu sa sobom, biti njegovana, držati do sebe. To je ono što je u mojim godinama recimo nekakva fizička ljepota, ali prije svega, kako vrijeme odlazi, mislim da je ova duhovna i mentalna komponenta i više važna. To je ono na što se ipak moramo više oslanjati nego na obline i gabarite', rekla je.

Tončica Čeljuska
Goran Čižmešija