Modni stilisti savjetuju kako žene mogu izbjeći zamke 'staračkog odijevanja' - tajna je, kažu, u prestanku kupovanja određene garderobe i modnih detalja.

U zamku najčešće upadaju dame koje se u kupovini pitaju 'je li ovo primjereno mojim godinama'. Nakon puno razmišljanja o tome što obući na svečanu večeru, uvijek se vrate maloj crnoj haljini. I naravno, bit će samo još jedna od brojnih crnih haljina te večeri, neupadljive i skromne.

Crna haljina
Shutterstock 

Neupadljivost i skromnost upravo su ono što bi žene starije od 50 trebale izbjegavati, kažu stilisti. Kako Helen Mirren uspijeva izgledati kao da je u šezdesetima i bliži se 80. rođendanu?

Više voli plavu haljinu nego crnu, a vidjet ćete je i u ružičastoj ili srebrnoj. Ne libi se pokazati malo kože, iako nije imala nijednu plastičnu operaciju. U vlastitoj koži osjeća se dobro, a samopouzdanje je dovoljno da nitko više ne primjećuje sitne nesavršenosti.

Helen Mirren
Profimedia U boji sezone Koloristička eksplozija na crvenom tepihu, zahvaljujući kreaciji Dolce & Gabbana koju je nosila ikona filma Helen Mirren

U zrelijim godinama, kažu modni znalci, više nema razloga za pretjerivanje s klasikom. Imate dovoljno iskustva da se poigrate bojama i uzorcima. Zaboravite nježno i sramežljivo cvijeće, isprobajte neobične geometrijske printove koje će svi primijetiti, jarke boje ili jače kontraste.

Grace Ghanem
Instagram 

Prestanite usklađivati ​​boju torbice i cipela, to već dugo nije u modi. Ako želite uložiti u nešto, neka to bude torba po posljednjoj modi - s njom će sve vaše stare kombinacije izgledati obnovljeno. Isto vrijedi i za efektnu, trendi obuću.

Torbica
Shutterstock 

Ni diskretan nakit i ostali detalji neće vas odvesti daleko. Ili se odlučite za nešto glomaznije komade - primjerice, široke narukvice sada se nose preko dugih rukava ili naručite nježnije ogrlice i naušnice, to je također moderno.

Ne zaboravite na moderne sunčane naočale - one vas štite i skrivaju ponekad blago natečene kapke i bore oko očiju.

Inspiraciju potražite od modne ikone i influencerice Grace Ghanem koja i u kasnim pedestima svojim kombinacijama obara s nogu, a njene fotografije pogledajte u galeriji: 

Instagram Modni stil Grece Ghanem