Adventsko izdanje Zagrebu najbolje pristaje, a odjevena u blagdansko ruho Oleander terasa hotela Esplanade već treću godinu zaredom blista posebnim sjajem. Početkom prosinca otvoren je adventski festival Fooling Around: Sparkling Edition u čijem će bogatom programu i vrhunskim delicijama s potpisom, uz nazdravljanje biranim pjenušcima, sve do 1. siječnja 2024. uživati svi koji prosinac žele ispuniti trenucima za pamćenje.

Chefica hotela Esplanade Ana Grgić Tomić pripremila je niz delicija za one koji žele uživati u pomno biranim okusima, kao što je krostata s kremastim bakalarom
Sandro Sklepić 

Chefica Ana Grgić Tomić za Fooling Around pripremila je krokete od kulena, mariniranu junetinu, crostatu s kremastim bakalarom, vruću kremastu juhu, a tu su i obožavane Esplanadine štrukle.

Crostata s kremastim bakalarom_chefica Esplanade Ana Grgić Tomić (1).jpg
Sandro Sklepić 

U slatkoj ponudi su poširane kruške, izvornog naziva Clafoutis te brownie od čokolade i tonke koje potpisuje hotelska slastičarkaMirjana Špoljar. Topli kokteli s potpisom Vjenceslava Madića na najbolji način zaokružuju street style verziju gastro ponude najluksuznijega zagrebačkog hotela.

Glavna slastičarka hotela Esplanade Mirjana Špoljar osmislila je brownie od čokolade i tonke
Sandro Sklepić 

Zagrebačko blagdansko ruho još je ljepše uz prijatelje na terasi zagrebačkog klasika - hotela Esplanade, gdje možete doživjeti adventske trenutke za pamćenje.

Chef Deni Srdoč losos orlie.jpg
Sandro Sklepić 

Izbor iz ponude svoga riječkog Hidden Wine bistroa usrcu Zagreba predstavlja i chef Deni Srdoč. Na njegovu meniju se nalaze losos orlie, lamb pita bread wrap te hidden burger kao glavna jela uz koja su kao prilog dostupni i krumpirići raznih okusa te topli slatki canoli. Svim tim delicijama nazdravlja se uz birana vina.

Chef Deni Srdoč (1).jpg
Sandro Sklepić 

Mario Mandarić, glavni chef Noela, jedinoga zagrebačkog restorana s Michelinovom zvjezdicom, zahtjevnim nepcima koja su uvijek u potrazi za novim, inspirativnim okusima nudi dosta dobru pečenicu, classic kobasicu i hot-dog te talijanski porchetta sendvič, a za desert fritule s raznim domaćim umacima.

Mario Mandarić, glavni chef Noela, jedinog zagrebačkog restorana s Michelinovom zvjezdicom, pripremio je pravi talijanski porchetta sendvič
Sandro Sklepić 

Fuzija chefova Matije Bogdana i Marka Palfija utemeljena je ne samo na ljubavi prema hrani, nego i na geografskoj pripadnosti. Dvojac koji dolazi iz Međimurja spajanjem stvara neočekivane menije. Gostima Fooling Arounda nude beef tartar, juneću i janjeću koftu, gozleme i buncek burger. Jela su to s dvostrukim potpisom i jednim pečatom izvrsnosti.

Chefovi Matija Bogdan i Marko Palfi iz ljubavi prema rodnom Međimurju osmislili su meni koji sadrži beef tartar, juneću i janjeću koftu, gozleme i buncek burger
Sandro Sklepić 

Ljubitelji azijske kuhinje na terasi hotela Esplanade mogu istražiti jela s menija restorana Kiyomi, koji premijerno predstavlja chef Vid Nikolić, a njegovo otvorenje u 2024. obogatit će gastronomsku scenu Zagreba. Jela naziva Char Shu, Gyoza chicken, Shumai te desert Obanyaki bogatstvom okusa zadovoljit će i najzahtjevnija nepca, dok ljubitelje smrznutih slastica očekuje Matcha sladoled s azuki grahom.

Ljubitelji azijske kuhinje na terasi hotela Esplanade mogu istražiti jela s menija restorana Kiyomi, koji premijerno predstavlja chef Vid Nikolić
Sandro Sklepić 

Samo na festivalu Fooling Around: Sparkling Edition možete kušati i opjevana dalmatinska jela. Slavna Grašina ‘Fritula’ za potrebe adventske premijere preimenovana je u Freetula by Grašo jer je recept umaka, kako ističe njegova ekipa iz Krivih ljudi, kreiran u free style verziji. Očekuje se da će gosti, nakon što se počaste slanim i/ili slatkim fritulama, od sreće i sami zapjevati.