Da se Hrvatska nalazi na vrhu popisa najatraktivnijih turističkih destinacija na svijetu dobro je poznato, a sad nam je stigla još jedna potvrda.

Ugledni časopis Forbes jedan je od naših najpopularnijih otoka na listu 4 europska otoka koje treba posjetiti ove godine. Radi se o prekrasnom Hvaru koji su stavili na sam vrh liste, a nazvali su ga 'šik otokom u Jadranskom moru', spomenuvši da se našao na 9. mjestu liste najboljih europskih otoka prema izboru čitatelja CNTravelera.

'Lako je vidjeti zašto. Hvar će najbolje odgovarati putnicima koji nastoje pronaći ponešto od svega- odlične restorane i noćni život koji privlači blještave superjahte, spa i wellness centre za one koji se žele napuniti energijom, a mirniji tipovi se mogu uputiti u unutrašnjost ovog otoka kako bi istražili rustikalne vinograde i polja lavande', piše Forbes.

Do Hvara se, ističu, stiže trajektom ili katamaranom koji redovno plove iz Splita, Dubrovnika i ostalih obalnih gradova. Napomenuli su i da je najbolje razdoblje za posjetiti ovaj otok između svibnja i lipnja te u rujnu i listopadu kad je vrijeme toplo i sunčano, ali je manje turista nego u srpnju i kolovozu.

Na listi su se, osim Hvara, našli Zapadni otoci koji se nalaze uz samu obalu Škotske, Stromboli u susjednoj nam Italiji i otok Heimaey koji se nalazi uz obalu Islanda.