Prošle subote centar Zagreba osvanuo je u pravom modnom ruhu. Zagrebačka špica preselila se u Masarykovu ulicu koja je na jedan dan postala prava modna meka! Najbolje od hrvatskog dizajna i mode magazin Story okupio je na jednom mjestu - na Story Boutiqueu!

Nakon Boutiquea svi su brujali o super koktelu kojim su se svi mogli osvježiti pa smo saznali što se to pilo na zagrebačkoj špici ove subote.

Story Boutique_RG (45).jpg
Robert Gašpert 

Maraska je zajedno s koktel - majstorom Marinom Nekićem osmislila signature drink Maraschino Kiss koji je kreiran na način da možete uživati u njemu kada god to poželite. Sve što vam treba jest zadarski Maraschino, mineralna voda, Amarena sirup i svježi limun ili limeta.

Ovaj jedinstveni hrvatski koktel poseban je upravo po tome što se sastoji od autohtonih sastojaka, odnosno autohtone sorte višnje koja je specifična isključivo za područje Zadra i okolice.

Liker od višnje maraske, specifične za područje Zadra i okolice, u 19. stoljeću slovio je kao zadarski izvozni proizvod broj 1., bio je sastavni dio dvorskih zabava uropskog plemstva, a nije bilo neobično čak da ni sam princ od Walesa, George V. osobno preuzme veliku narudžbu u Zadru što svjedoči u prilog njegovoj popularnosti. Njegova popularnost nastavila se i kasnije, služen je na potonulom Titanicu, nisu mu mogli odoljeti ni brojni intelektualci poput Ernesta Hemingwaya, Charlesa Baudelairea, Honoréa de Balzaca te glumci i redatelji kao što su Charlie Chaplin i Orson Welles.

Story Boutique 2024 - male_RG (115).JPG
Robert Gašpert 

Oni kojima je trebao novi nalet energije, nešto za sebe mogli su pronaći među tri uzbudljiva okusa instant kave Barcaffè - Classic, Gold i Crema.

Classic oduševljava izvanrednom aromom obogaćenom čokoladom, dok Barcaffè Cremu krasi bogata pjena i kremasta tekstura. Najluksuzniji okus pruža Barcaffè Gold, s predivno izbalansiranim notama kave i gorčine.

DSC_5933.jpg
Mirna Bartolić 

Barcaffè Classic će vas oduševiti svojom kvalitetom i iznimnim okusom, a idealan je za sve prilike uživanja i savršeno se kombinira s mlijekom. Barcaffe Crema obećava bogatu i dugotrajnu pjenu koja će zadovoljiti čak i najzahtjevnije ljubitelje instant kavenih napitaka. Barcaffè Gold - predstavlja savršenu ravnotežu arome i gorčine, karakterističnu samo za najkvalitetniju kavu. Barcaffè Gold nudi snažnu i punu šalicu kave s izraženim okusom i aromom. Dodatak nekoliko kapi mlijeka pruža novu dimenziju - kremastu teksturu i savršenu ravnotežu aroma. Ova kava je idealna opcija za one koji traže dodatnu energiju i karakterističnu notu arome u svojoj šalici kave.

Robert Gašpert Story Boutique 2024.