Ovaj desert postao je prosinačka slatka senzacija zato što spaja mirise blagdana, mekoću domaćih rolica i sočnost toplog pudinga u jednom jelu koje se priprema gotovo bez truda. Na društvenim mrežama najčešće ga možeš pronaći pod pojmom Cinnamon Roll Bake ili Holiday Roll Bake, a oduševljava zbog jednostavne pripreme, izgleda i zimskog mirisa koji ispuni cijelu kuću.

Sastojci (za 4–6 porcija)

1 pakiranje lisnatog tijesta (može i gotovo tijesto za kroasane)

80 g maslaca, omekšanog

100 g smeđeg šećera

1,5 žlica cimeta

1 čajna žličica ekstrakta vanilije

250 ml vrhnja za kuhanje

150 ml mlijeka

2 jaja

prstohvat soli

glazura od šećera u prahu i malo limunovog soka, po želji

Priprema

Razvucite lisnato tijesto i premažite ga maslacem, zatim pospite šećerom i cimetom te ga zarolajte u čvrstu rolicu. Narežite na deblje komade i posložite jedan do drugoga u vatrostalnu posudu tako da se lagano dodiruju. U zasebnoj zdjeli izmiješajte vrhnje, mlijeko, jaja, vaniliju i prstohvat soli pa dobiveni preljev nježno prelijte preko složenih rolica. Stavite u prethodno zagrijanu pećnicu i pecite dok rolice ne omekšaju, nadjev se ne poveže, a površina ne poprimi zlatni ton. Po želji pripremite jednostavnu glazuru od šećera u prahu i par kapi limunovog soka te njome prelijte topli desert.
Poslužite toplo, uz šalicu aromatičnog zimskog čaja, kremasti cappuccino ili topli punch.