Ugodno društvo, odličan trening mobilnosti i druženje uz izvrsne proteinske shake-ove – subotnje jutro nije moglo biti ljepše za 15-ak žena koje su uživale u Hi protein &body treningu u zagrebačkom trening centru Andrea's Roomu. Priliku da isprobaju jedan od programa vježbanja tijela i mentalne snage bivše balerine, a danas uspješne trenerice i motivatorice Andree Solomun dobile su zahvaljujući prijavi na njezin Instagram, gdje ih je pozvala da besplatno iskuse sve dobrobiti &Body treninga i uživaju u Dolcela Hi protein shakeovima. Nema skladnog i čvrstog tijela bez sinergije proteina i treninga fleksibilnosti i snage poput &Body online programa, pa je ovaj pop up event bio upravo u znaku ove važne poruke.

Hi protein &body trening
Robert Gašpert 

Hi protein &body trening
Rober Gašpert 

 "Grupa je bila odlična i super su odradili &Mobility flow, koji je jedan od programa unutar mojeg &body programa. Cilj treninga provjeriti je u kakvom ste stanju po pitanju mobilnosti i poraditi na tome. Ako osoba nije mobilna, tj. nedostaje joj snage i fleksibilnosti, to ćemo vrlo brzo otkriti, jer neke neće moći izvesti neke osnovne pokrete, no kako nema opterećenja, ovakvo vježbanje ne može biti opasno za tijelo“, kaže Andrea“, koja je, uz &body, osmislila i jedinstveni program vježbanja &Ballet, koji izgrađuje izduženo, vretenasto i lijepo definirano tijelo te poboljšava držanje i raspoloženje.

Hi protein &body trening, Dolceka shakeovi i Andrea Solomun
Robert Gašpert 

Hi protein &body trening, Dolceka shakeovi i Andrea Solomun
Robert Gašpert 

Trening je krenuo laganim tempom i izvođenjem pravilnih pokreta baziranih na snazi i fleksibilnosti cijelog tijela, prije svega cora i mobilnosti kukova, potom su se isti pokreti ponavljali jačim intenzitetom, dok je treći dio treninga bio opuštajući. Zbog toga što imaju slab core i pregibače kukova (hip flexors) ljudi često imaju problem s lumbalnim dijelom kralježnice. Danas živimo sjedilačkim načinom života, zbog čega je taj dio dosta slab i krut. Kad se ti mišići osnaže i dovedu u red, prestanu i bolovi u kralježnici, ljudi se osjećaju bolje, automatski se više kreću, što je dobro i za redukciju tjelesne težine, tako da imamo jednu win-win situaciju.

Hi protein &body trening, Dolceka shakeovi i Andrea Solomun
Robert Gašpert 

Hi protein &body trening, Dolceka shakeovi i Andrea Solomun
Robert Gašpert 

Hi protein &body trening, Dolceka shakeovi i Andrea Solomun
Robert Gašpert 

&Body program, pojašnjava nam Andrea, kreiran je tako da, uz pridržavanje plana (rasporeda treninga) do sigurnih rezultata vodi u tri mjeseca. Sadrži video materijale u trajanju od 4 do 45 minuta, što omogućava izbor da vježbate onoliko koliko vam to dopušta vaš dnevni raspored. &body ima više programa: trening snage, pilates, trening mobilnosti, čak i izolirane treninge mobilnosti…

Hi protein &body trening, Dolceka shakeovi i Andrea Solomun
Robert Gašpert 

Hi protein &body trening, Dolceka shakeovi i Andrea Solomun
Robert Gašpert 

"Ideja treninga bila je proći sve pokrete koje bi svaki čovjek trebao moći raditi kako bi bio potpuno funkcionalan tijekom dana i za ciljeve koje ima. Ovaj trening može trajati 15 i 50 minuta, ovisno o tome koliko osoba ima vremena za posvetiti se vježbanju. Za većinu treninga trebaju ili minimalni rekviziti ili samo snaga vlastitog tijela, a za neke, poput &Mobility treninga, zaista trebate samo svoje tijelo“, kaže Andrea, napominjući kako nema učinkovitog treninga bez brige o prehrani i kvaliteti sna.

"Kad je čovjek umoran, neispavan, iscrpljen i gladan, pod velikim je stresom i to u kombinaciji s treningom nije održivo. Naš je cilj drukčiji. Tražimo nešto što je održivo, kao bi živjeli dulje i kvalitetnije te bili sretni i zadovoljni“, kaže Andrea, napominjući kako je unos proteina ključan. U svakom obroku trebalo bi unijeti 25 do 30 grama proteina.

Dolcela Hi protein shakeovi
Robert Gašpert 

Dolcela Hi protein shake-ovi u jednoj vrećici sadrži 20 g proteina (1 vrećica = 1 obrok). Dolaze u četiri okusa - Cheescake malina, Brownie, Cookie i Tiramisu - pripremaju se jednostavno (dovoljno je sadržaj vrećice pomiješati s vodom ili mlijekom), bez dodanog su šećera i odličnog okusa. Odličan su međuobrok na poslu, u školi ili na izletima, jer daje energiju i produljuje osjećaj sitosti; prije ili poslije vježbanja; kad smo u gužvi, a ne želimo pojesti nešto iz pekare; kad nam treba nešto fino i slatko ili kao lagana večera. Nakon Hi protein &body treninga polaznice su degustirale sva četiri okusa Dolcela Hi protein shake-ova, koje smo u nekoliko sekundi pripremili s vodom ili mlijekom.

Hi protein &body trening, Dolceka shakeovi i Andrea Solomun
Robert Gašpert 
Hi protein &body trening, Dolceka shakeovi i Andrea Solomun
Robert Gašpert 
Hi protein &body trening, Dolceka shakeovi i Andrea Solomun
Robert Gašpert 

Dolcela HI protein shakeovima dodijeljen je 2023. godine i jamstveni žig „Živjeti zdravo“. Cilj dodjele jamstvenog žiga pojedinim proizvodima je informirati potrošače i dati im mogućnost odabira nutritivno povoljnijih proizvoda bez potrebe dodatnog znanja čitanja nutritivnih deklaracija. Označeni proizvodi sadrže manje masnoća (posebno zasićenih), primjeren sadržaj bjelančevina, više vlakana te smanjenu količinu soli i šećera u odnosu na ostale proizvode iz iste kategorije. U Dolcela asortimanu proteinskih proizvoda nalaze se još i muffini, američke palačinke, kao i pudinzi koji se pripremaju bez kuhanja. Sadržaj vrećice, baš kao i kod pripreme shake-ova, potrebno je pomiješati s vodom i mlijekom i u nekoliko sekundi dobijete fin i kremast proteinski puding. Nakon Hi protein &body treninga pripremljen je i Dolcela slatki stol – proteinski muffini i proteinski pudinzi sa svježim sezonskim voćem.

Hi protein &body trening, Dolceka shakeovi i Andrea Solomun
Robert Gašpert 
Hi protein &body trening, Dolceka shakeovi i Andrea Solomun
Robert Gašpert 

"Treba biti svjestan toga da od 30 godine pa nadalje mišićna masa prosječnog čovjeka pada 1% svake godine, a u starijoj dobi, iza 60-e, i do 3%. A proteini su fontana mladosti, čuvaju nas od osteoporoze i potencijalnih lomova kostiju, omogućavaju nam veću metaboličku efikasnost, a i preveniraju opasnost od dijabetesa tipa 2, kardiovaskularnih i neurodegenerativnih bolesti. Naime, mišići su ključni, jer, laički rečeno, 'jedu' glukozu, odnosno koriste ju za proizvodnju energiju“, kaže Andrea, naglašavajući još jednom kako se mišići ne grade samo treniranjem, već i pravilnim unosom namirnica. A to podrazumijeva unos od 1,2 - 1,6 grama proteina po kilogramu tjelesne težine nekog manje aktivnog pojedinca ili čak i do 2.2g proteina po kilogramu tjelesne težine kod aktivnijih ljudi.

Hi protein &body trening, Dolceka shakeovi i Andrea Solomun
Robert Gašpert 

Hi protein &body trening, Dolceka shakeovi i Andrea Solomun
Robert Gašpert Sve sudionice eventa kući su otišle s bogatim paketima Dolcela proteinskih proizvoda
infografika-dolcela-FINAL.jpg
Story 

*Sadržaj nastao u suradnji s Dolcelom.