Još
Emisije
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ZBOG NJIH NE MRŠAVITE: Ako se želite riješiti sala s trbuha, izbjegavajte ovih pet stvari!

Sagorijevanje masti s trbuha nije nimalo lako, a u tome nam odmažu i pogreške koje nerijetko činimo dok pokušavamo smršavjeti.

 Prehrana Izvor: Unsplash

Višak masnih naslaga na trbuhu problem je koji muči velik dio ljudi, a iako se oba spola bore s ovim problemom, zanimljivo je da su mu skloniji muškarci. Naime kod žena se masnoća obično nakuplja na području bokova, dok se kod muškaraca gotovo uvijek skuplja na trbuhu.

Bitno je naglasiti da su masne naslage na trbuhu opasnije od onih na drugim dijelovima tijela jer povećavaju rizik od srčanih problema.
Sagorijevanje masti s trbuha nije nimalo lako, naročito kako postajemo stariji, a u tome nam odmažu i pogreške koje nerijetko činimo dok pokušavamo smršavjeti.

 Mršavljenje Izvor: Unsplash

Gubitak samo na jednom dijelu tijela

To je mit, ne možete gubiti težinu samo na jednom području. Kad se pravilno hranite i vježbate, tijelo počinje gubiti težinu iz različitih dijelova tijela i ne može se kontrolirati s kojih. Čak i ako izvodite vježbe koje ciljaju na jedno područje, minimalne su šanse da ćete najprije smršavjeti na tom dijelu.

Izgladnjujete se

Gladovanje je najčešća pogreška koju rade ljudi koji žele smršavjeti. To dovodi do nedostatka hranjivih tvari i slabosti, a može biti i razlog za nakupljanje opasne visceralne masti. Naime, tijelo zadržava masti kad ne dobiva dovoljno hranjivih tvari, Idealno bi bilo jesti na vrijeme u odgovarajućim količinama.

 trbuh Izvor: Unsplash

Loše životne navike

Pušenje, prekomjeran unos alkohola i loše navike spavanja također utječu na stvaranje masnih naslaga na trbuhu. Neprijatelj ravnog trbuha je i stres, koji može uništiti naše napore da smršavimo.

Dok sjedite na poslu pripazite i na svoje držanje, jer pogrbljeno držanje može dovesti do nakupljanja masti na trbuhu.

Za učinkovito i jednostavno mršavljenje nije dovoljno vježbati samo jednom dnevno, morate ostati aktivni tijekom dana.

 vježbanje Izvor: Unsplash

Nedovoljan unos vode

Dovoljan unos vode tijekom dana jako je važno za skidanje kilograma. Ako ne popijete dovoljno vode, možda ćete na kraju jesti više nego inače, a dodatne kalorije mogle bi se nakupiti na trbuhu. Konzumiranje dovoljno vode i drugih tekućina tijekom dana može pomoći ograničavanju dnevnog unosa kalorija.

Povezane vijesti

Magazin

Royals

special image

special image

special image

special image

special image

special image

special image

special image