Još
Emisije
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Celebrity

Renata Sopek iz Barcelone: 'Policija stalno patrolira, ali predivno je'

Autor E.N.
Autor E.N.

Prvi posjet željenoj destinaciji

Izvor: Instagram
Svestrana Renata Sopek, voditeljica, trenerica fitnessa, a odnedavno i stručni specijalist odnosa s javnošću za Story.hr ispričala je kako joj je na putovanju na kojem se trenutno nalazi, te kako sve funkcionira u inozemstvu. Svakodnevno zbog pandemije susreće policiju, a ispričala je i da je boravak na plaži malo neuobičajeniji nego prije. Vitka 41-godišnjakinja također nam je otkrila kako održava dobru liniju i na čemu se bazira njezina prehrana ljeti i na putovanjima.

Povezane vijesti

Kako to da ste se odlučili za odmor u Barceloni? 
Želja mi je bila vidjeti Barcelonu, i pala je odluka da se ne odgađa putovanje.Važno je pridržavati se mjera, u čemu ne vidim problem. Nikakvih problema nije bilo, osim što morate paziti na distancu i pridržavati se mjera zaštite.

Jeste li primijetili, kako se ostali pridržavaju mjera i paze, nose li maskice?
Ovdje su maske obaveza i u zatvorenim prostorima, i na otvorenom. Mogu se maknuti u restoranima i kafićima te na plažama, jer su stolovi i ručnici udaljeni sukladno epidemiološkim mjerama. Ljudi su odgovorni, policija patrolira posebnim vozilima i po plaži te prati stavljaju li se maske nakon udaljavanja s kupanja.
Na fotografijama se ne vide turisti koji razgledavaju znamenitosti, kakvo je stanje na ulicama Barcelone?
Iako ima neusporedivo manje turista nego inače, nemam dojam da je nešto neobično te na prvu, da ne vidite maske, sve funkcionira normalno, koliko to može biti. Neke trgovine i muzeji su zatvoreni te nema koncerata i masovnih javnih okupljanja, ali nitko se ne skriva po kućama.

Je li vam to prvi posjet Barceloni? Što vas je ondje najviše oduševilo?
Ovo mi je prvi posjet Barceloni i oduševila me! Naravno da sam posjetila sve znamenitosti i Camp Nou, La Boqueriju, bila na Montjuicu i kupala se na Barceloneti. Sviđa mi se arhitektura, veličina grada, ljubaznost ljudi. Barcelona je četvrto najposjećenije turističko odredište, na svijetu. Nije teško shvatiti zašto je tome tako.
Koliko dugo ostajete i kako namjeravate provesti ostatak ljeta kad se vratite u Hrvatsku?
Ostajem deset dana, a nakon toga idem do Paga, Splita i najvjerojatnije ponovo do Dubrovnika! Također me očekuje i trening 'Aktivne Hrvatske' u Osijeku. Bit će to mala turneja, kao i svake godine.

Rade li kafići i restorani? Koje vam je najfinije jelo koje ste probali?
Rade i kafići i restorani. Zanimljivo je da na svakom koraku možete naići i na male zalogajnice koje nude i jela iz cijelog svijeta. Svakako treba probati tradicionalnu paellu i razne vrste tapasa po kojima su poznati.

Kako održavate liniju ljeti, pazite li puno na prehranu?
Ljeti zbog vrućina sigurno imam manju potrebu za hranom ali pazim, naravno. Imam svoja pravila, organizam već zna što mu odgovara, a što ne, tako da nemam problema.
Na čemu se uglavnom bazira vaša prehrana? Koje namirnice?
Sve se bazira na mediteranskoj kuhinji, više laganih obroka i puno tekućine što je idealna kombinacija s treningom. Jedem puno voća i povrća, obožavam smoothieje, juhe, ribu i slično.

Koliko često se odlučite 'opustiti' u restoranu uz hranu i piće?
Veliki sam gurman ali budući da jedem raznoliko i volim isprobavati nova jela i načine pripreme, nemam potrebu "opuštati" se često jer i inače guštam u hrani, ali je prehrana izbalansirana.

Najčitanije

Najnovije

loader