Još
Emisije
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PRINC CHARLES PORUČIO 'Cijepljenje je presudno za okončanje pandemije'

Autor M.Da.

Princ Charles i vojvotkinja od Cornwalla, Camilla primili su prvu dozu cjepiva protiv Covida-19, potvrdio je Clarence House za britanski portal Metro

  Izvor: Profimedia

S obzirom na to da pripadaju u prioritetnu dobnu skupinu za primanje cjepiva kao osobe starije od 70 godina, 72-godišnji princ Charles i 73-godišnja supruga Camilla primili su prvu dozu cjepiva protiv Covida-19. Britanski premijer koji je prebolio koronavirus, Boris Johnson, postavio je za cilj da sve osobe starije životne dobi budu cijepljene do 15. veljače. Potvrda o cijepljenju kraljevskog para je pristigla nakon što su kraljica Elizabeta II. i vojvoda od Edinburgha cjepivo dobili prošlog mjeseca te bi kroz 12 tjedana trebali dobiti i drugu dozu.

 Princ Charles Izvor: Profimedia

Rezidencija Clarence House dala je službeno priopćenje: ‘Princ od Walesa i vojvotkinja od Cornwalla primili su svoja prva cjepiva protiv Covida-19.’ Trenutno nije poznato koje cjepivo je u pitanju te je li riječ o cjepivu AstraZeneca. Princ Charles ranije je rekao da će cjepivo svakako primiti čim mu se ono ponudi.

Naime, prijestolonasljednik i njegov stariji sin, vojvoda od Cambridgea, oboljeli su od koronavirusa tijekom prvog vala pandemije. Charles je tada imao blage simptome te je izgubio osjećaj okusa i mirisa, a virus je ranije prebolio i njegov stariji sin, princ William. Prilikom posjeta kraljevskoj bolnici Gloucestershire, netom prije Božića, Charles je rekao kako se nalazi na listi cijepljenja.

Povezane vijesti

U razgovoru za CNN nakon pokretanja inicijative Terra Carta u ponedjeljak, 72-godišnjak je rekao da je cijepljenje od vitalnog značaja za okončanje pandemije. 'Mislim da je cijepljenje presudno kako bismo osigurali izlaz iz ovoga, inače će biti vrlo teško', rekao je princ. Osobama starijim od 70 godina kojima još nije ponuđeno cjepivo savjetuje se da kontaktiraju NHS kako bi dogovorili sastanak. Glavne četiri prioritetne skupine uključuju sve starije od 70 godina, zdravstvene i socijalne radnike, štićenike domova za starije osobe, njihove njegovatelje i sve za koje se smatra da su klinički vrlo osjetljivi na virus.

Magazin

Royals

special image

special image

special image

special image

special image

special image

special image

special image