Još
Emisije
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PRVI PUT SE OGLASILA

Olivera emotivno nakon smrti Balaševića: 'Sjećajte se, ne zaboravljajte'

Autor A.M.C.
Autor A.M.C.

Supruga nedavno preminulog kantautora obilježila Međunarodni dan materinjeg jezika

Izvor: Facebook

Olivera Balašević, 61-godišnja supruga nedavno preminulog legendarnog glazbenika i kantautora Đorđa Balaševića koji je preminuo 19. veljače u 68. godini u novosadskoj bolnici, prvi put od njegove smrti oglasila se na društvenim mrežama. Govoreći o tome što jezik znači za nju, obilježila je Međunarodni dan materinjeg jezika i podijelila video iz emisije u kojoj je gostovala.

'Živimo u čudnim vremenima. Ono što je daleko svakog dana se čini još daljim. A ono što nam je blisko, sve nam je bliskije i bliskije. U kaosu ovog iskrivljenog ogledala pandemije i apsurda, ko smo mi ako ne stremimo ka vrednostima? Najdubljim,onim što vuku iz naših korena i tiho nas, šapatom, podsjećaju ko smo. Tako i danu maternjeg jezika dugujemo, ako ništa, barem zahvalnost. Što nas opominje da ne zaboravimo. Korjene. Majke. Bake. Nas same. Međutim, ne mogu a da se ne pitam, jeli maternji jezik onaj kojem nas uče naše majke, ili je to pak onaj koji učimo svoju djecu? Moja ga majka, nažalost, nije imala. Odrastajući u nekim drugim vremenima, zauvjek je ostala bez tog izvornog, koji piše naše prve priče. Ili ga je možda i imala, samo mu ne znamo ime? Bilo kako bilo, sreća je da planete imaju svoj jezik. I da se razumiju. One su pak tajno i nepogrešivo povezane, svjetovi za sebe. Različite, a iste', kazala je Olivera.

Supruga preminulog kantautora, autorica je romana Planeta Dvorište, a upravo njega se i dotaknula u video snimci. 'Čast mi je bila, i odgovornost, da povodom obilježavanja 20. međunarodnog praznika maternjeg jezika i ja kažem par riječi. Onih iz najdaljih kutaka duše, kako već biva kada iz vas progovara dijete ratnog siročeta, koje je odraslo baš ovdje, u Kovačici. Šapnuli su mi s moje Planete, da vam prenesem da ne zaboravljate. Već da se sjećate', poručila je Balaševićeva supruga.

Povezane vijesti

Izbor Urednika

Royals