Otkako je obznanio da se nakon 27 godina braka razvodi od supruge Melinde, pokretač Microsofta i jedan od najpoznatijih svjetskih filantropa Bill Gates ne prestaje biti u medijskoj pozornosti. U medije je već isplivalo nekoliko zanimljivosti iz njegova života za koje mu zasigurno ne godi da ih svi znaju. Nakon što se saznalo kako je održavao gole zabave sa striptizetama, američki mediji raspisali su se o njegovoj navodnoj aferi sa zaposlenicom Microsofta, što je istraživala i uprava tvrtke kada je milijarder odstupio. 

Uz gole zabave sa striptizetama, Bill Gates imao i afere na radnom mjestu
Profimedia 

Wall Street Journal objavio je kako je inženjerka iz Microsofta napisala pismo u kojem je navela da su ona i Gates imali seksualnu vezu 2000. godine. Zahtijevala je da i Melinda pročita pismo, iako nikome nije bilo jasno je li se to doista dogodilo. Članovi odbora krajem 2019. godine angažirali su odvjetničko društvo da provede istragu o vezi, a potom su se neki članovi zabrinuli zbog optužbi i odlučili da Gates treba odstupiti s mjesta direktora uprave. 

Bill Gates
Profimedia Bill Gates

Milijarder je dao ostavku prije nego što je istraga dovršena. Rekao je tada kako se želi usredotočiti na svoju filantropiju. Njegov glasnogovornik kasnije je priznao kako je Gates prije gotovo 20 godina imao aferu koja je završila sporazumno te negirao da je njegova odluka da odstupi s upravnog odbora povezana s tom aferom. Wall Street Journal objavio je izvještaj nakon navoda kako je Gates 'ganjao' nekoliko žena u svom uredu nakon vjenčanja s Melindom 1994. godine. Žene koje su radile za njega navodno je tražio da izađu s njim. 

Inače, Microsoft se našao na udaru kritika u travnju 2019. nakon što je Quartz izvijestio o lancu e-mailova unutar tvrtke u kojem su zaposlenice dijelile priče o seksualnom uznemiravanju. Nekoliko bivših i sadašnjih zaposlenika za Times su otkrili nekoliko incidenata koji su doveli do stvaranja neugodnog radnog okruženja. Gatesov privatni život potom je postao meta tračeva.