Još
Emisije
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

VESELI TRENUTCI U OBITELJI DOMAĆEG KOŠARKAŠA 'Sofia je prava tatina kopija'

Radoznala, strpljiva i živahna.

 Izvor: Instagram

Život profesionalnog sportaša istodobno je predivan, zanimljiv, zabavan, ali i težak. I dok su s jedne strane prilike za život u brojnim gradovima i državama te upoznavanje novih kultura itekakva prednost koja obogaćuje i otvara nove vidike, razdvojenost od obitelji, prijatelja i bližnjih samo je jedna od žrtvi koje mora podnijeti. No odvojenost od domovine i prijatelja svakako je lakša kada kilometrima daleko niste potpuno sami. Upravo je tako domaćem košarkašu Tomislavu Zubčiću, 31-godišnjem Zadraninu, koji je na Božić prošle godine postao igrač Tofasa iz Burse. Iako je s Tomislavom i prijašnjih godina bila njegova najveća podrška, prvo djevojka, a danas supruga Matea Andrić Zubčić, ovaj put sve je još slađe jer je obitelj u novu avanturu krenula s još jednim članom - kćerkicom Sofijom koja je prije nekoliko dana proslavila prvi rođendan. 

'Budući da su u Turskoj i dalje na snazi stroge restrikcije, rođendan smo proslavili doma uz uzak krug prijatelja, Tomislavovih suigrača.  Na snazi su mjere koje zbranjuju čak i prodaju balona i ostalog popratnog rođendanskog dekora tako da je proslava bila izimno skromna.  Nažalost, obitelj nije bila u mogućnosti doputovati kako bi proslavili s nama, ali zasigurno ćemo zajedno slaviti po povratku u Hrvatsku i Bosnu i Hercegovinu', rekla nam je na početku razgovora simpatična Matea koja je otkrila kako je jednogodišnja Sofija tatina preslika. 

'Sofia i dalje nalikuje na Tomislava. Budući da smo kao djeca oboje bili izuzetno živahni, radoznali i nestrpljivi, još uvijek ne uspjevamo odgonetnuti čije je karakterne crtne naslijedila. Voljela bih da, kada odraste, ipak bude svoja', priča Matea koja ističe da je Sofia sada u fazi male radoznale istraživačice, a ovo im je do sada najzanimljivija, ali i najzahtjevnija faza.

'Uspjeva se popeti na svaki komad namještaja, zavući u perilicu ili pak zatvoriti mamu u vešeraj. Njezina prva riječ je bila 'mama' i to je još uvijek riječ koju najčešće upotrebljava. Nas dvije se od porođaja do danas nismo razdvojile, pa je to i očekivano. Tomislava zove 'papi'. Iako još uvijek ne govori, uvijek lako shvatimo šta nam želi poručiti svojom gestikulacijom', govori s osmijehom. Inače, Tomislavu uskoro završavaju sportske obaveze pa se sretna obitelj već počela pripremati za povratak doma.

Bliži se kraj sezone i naš povratak

 'Taman kada se naviknemo, već ponovno pakiramo kofere za povratak doma. Ovdje je trenutno dosta monotono, s obzirom na COVID restrikcije, kretanje je ograničeno i to čini život sa bebom dosta zahtjevnijim. Tomislavova ekipa trenutno igra utakmice doigravanja, što znači da se bliži kraj sezone i naš povratak u Hrvatskoj. Život u Bursi je divan, pravi raj za obitelji, tako da se nadamo da će mjere popustiti prije našeg povratka u Hrvatsku kako bi mogli još malo uživati u istraživanju grada i okoline', ističe Matea koja nam je za kraj otkrila što im to osim obitelji, najviše nedostaje. 

Povezane vijesti

'Trenutno je to sloboda, zavidimo svima onima koji imaju slobodu kretanja. Prije razdoblja pandemije mnogo stvari smo uzimali zdravo za gotovo, a sloboda kretanja je jedna od njih. Kada izumemo trenutno stanje u kojem se svijet nalazi, obitelj i prijatelje, rekla bih da nam svake godine najviše nedostaju sitnice, poznato nasmijano lice iz obližnjeg kioska, vegeta, kava najdražeg kafića, mamina kuhinja, komfor i sigurnost kakvu možeš osjetiti samo tamo gdje si rođen, u ta svoja četiri zida', zaključila je.

Magazin

Royals