Još
Emisije
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

RANI ZNAKOVI Američki predsjednik boluje od demencije?

Liječnik tvrdi da bi njegovi nedavni zdravstveni problemi mogli biti početni stadij bolesti

  Izvor: Profimedia

Predsjednik Sjedinjenih Američkih Država, 78-godišnji Joe Biden, navodno pokazuje rane znakove demencije, navodi National Enquirer. Neimenovani liječnik, koji nikada nije liječio Bidena, tvrdi da zna kroz što Biden prolazi na temelju njegovih nedavnih nesreća i hospitalizacija. 'Iz mog dosadašnjeg iskustva mogu reći da predsjednikovi nedavni zdravstveni problemi mogu biti rani znakovi demencije. Je li to zabrinjavajuće? Naravno. Zdravlje i dobrobit našeg predsjednika trebala bi biti briga svih nas', kazao je neimenovani liječnik.

 Joe Biden Izvor: Profimedia

Međutim, doktor Neal Kassell, koji je Bidenu izvršio operaciju aneurizme, suprotstavio se tvrdnjama neimenovanog stručnjaka. U kolovozu je Kassell rekao da je Biden i dalje oštar kao prije 30 godina. Tijekom godina Biden je pretrpio niz hitnih medicinskih slučajeva. U ožujku se Biden dva puta spotaknuo dok se penjao stubama na brodu Air Force One. Mjesecima ranije slomio je stopalo dok se igrao sa svojim psom. Prošle godine je i Biden slomio gležanj. A početkom 2000-ih imao je operaciju prostate i postupak uklanjanja žučnog mjehura.

Nedavno je podvrgnut i operaciji sinusa, a otkrio je i kako je jednom pao u nesvijest u hotelskoj sobi, nakon što je održao važan govor 1988. godine. Također je otkrio da je bio podvrgnut mikrokirurškoj kraniotomiji odnosno otvaranju lubanje. 'Sada uzima lijekove protiv zgrušavanja koji mogu izazvati krvarenje u mozgu i lijekove protiv refluksa kiseline, što je povezano s povećanim rizikom od demencije i moždanih udara', dodao je neimenovani liječnik za National Enquirer.

Povezane vijesti

Magazin

Royals

special image

special image

special image

special image

special image

special image

special image

special image