Još
Emisije
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

NAPOKON MU JE OTKRIVENO

GEORGE JE SAZNAO DA ĆE BITI KRALJ Sedmogodišnjaku se dugo tajila istina

Autor Iva Markulin
Autor Iva Markulin

Princ William želio je svojeg najstarijeg sina čim duže sačuvati od saznanja kolika ga velika obaveza čeka u budućnosti

Izvor: Profimedia

Britanski princ George na svoj je sedmi rođendan doznao da će jednog dana biti kralj tvrdi u svojoj novoj knjizi Robert Lacey, koja je objavljena u prošli četvrtak. Najstariji sin vojvode i vojvotkinje od Cambridgea upoznao se sa svojim porijeklom nešto kasnije nego što je to uobičajeno, ali to je bila želja njegova oca, princa Williama.

princ George Izvor: Profimedia

Lacey u svojoj knjizi 'Battle od Brothers' opisuje kako je 39-godišnji otac William želio zaštititi Georgea da čim dulje ima normalan život. Zato mu je i postepeno objašnjavao što ga očekuje u životu, da bi imao 'taj vrijedan dar normalnosti'. 'Otkad je George bio beba, William nije skrivao da želi poštedjeti svojeg prvorođenca od te inicijacije koju je on pretrpio kao dijete', piše Lacey.


'Doći će vrijeme i mjesto kad će George shvatiti svoje mjesto u svijetu. Zasad mu želim pružiti sigurno i stabilno okruženje i dati mu ljubavi najviše što kao otac mogu. Želim odgojiti svoju djecu da budu dobri ljudi, svjesni svojih obaveza i služenja drugima', rekao je princ William BBC-jevom dopisniku s dvora, Nicholasu Witchellu. Također, Lacey dalje piše da maleni George uopće nije bio svjestan važnosti fotografije 'Četiri monarha', na kojoj su kraljica Elizabeth, prijestolonasljednik princ Charles, princ William i on sam.

princ George Izvor: Profimedia

Povezane vijesti


Fotografija je snimljena u prosincu 2019. kad je George imao pet godina. Prema priči, Georgeu su na božićnoj zabavi rekli da ide pozdraviti 'Gan-Gan', kako od milja zove kraljicu Elizabeth i da će se fotografirati. Maleni princ se uopće nije obazirao na probrano društvo na fotografiji. Iako nije eksplicitno rečeno kad je točno William objasnio sinu kakva ga budućnost čeka, pretpostavlja se da je to bilo na dječakov sedmi rođendan, u ljetu prošle godine. 'Williamov cilj kao oca jest da sinu osigura normalno obiteljsko odrastanje kako bi monarhija ostala jaka, važna, ali i moderna', piše kraljevski autor Robert Lacey.

Izbor Urednika

Royals