Mate Rimac objavio je selfie sa švedskim proizvođačem automobila Christianom von Koenigseggom.

'Kad ti heroji postanu prijatelji i kupci... Nemojte upoznavati svoje heroje jer ćete se razočarati... Osim ako je tvoj heroj Christian von Koenigsegg', napisao je uz fotografiju koju je objavio na Facebooku.

Rimac je Koenigsegga već ranije spomenuo kad je u jednom intervjuu govorio o svojim uzorima.

'Osjećam veliku sklonost prema Elonu Musku, ali kad sam počinjao s poslom ugledao sam se i u Nikolu Teslu, naposljetku, ja sam Hrvat, kao i on. Na početku, Christian von Koenigsegg i Horacio Pagani su također bili moji heroji, no danas smo prijatelji i suradnici', rekao je u siječnju prošle godine u intervjuu za Automotive News Europe.

Inače, Christian von Koenigsegg je multimilijunaš, težak oko 125 milijuna dolara. Osnivač je i izvršni direktor švedskog proizvođača visokih performansi automobila Koenigsegg Automotive ABv, tvrtke koju vodi sa suprugom, Halldorom von Koenigsegg. 

Facebook, Instagram Mate Rimac

Njegovo i Rimčevo prijateljstvo spominje se i na službenim internetskim stranicama Koenigseggove kompanije.

'Christian i Mate Rimac upoznali su se prije nekoliko godina i postali prijatelji. Kao mladi i ambiciozni poduzetnik, Mate je tražio mentora i pronašao ga u Christianu, svom heroju iz djetinjstva koji je već prošao težak put koji je Mate izabrao. S druge strane, Christiana je zadivila Matina upornost i energija da stvori tehnički najnaprednije električne sportske automobile', piše na stranici.