Još
Emisije
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ŽIVOTNA PRIČA ŽENE NAD KOJOM SE VRŠI TEROR: Iz doma je odvedena na prevaru i bez novaca, a sad je megazvijezda

Njezina mama ostavila je tatu kako bi ona i Camila mogle potražiti azil u SAD-u

Camila Cabello Izvor: Instagram

'Željela sam da se moj glas čuje, a ne da sa­mo pjevam tuđe pjesme', rekla je svojedobno pjevačica Camila Cabello, koja je svaki slobodni trenutak na turneji s bivšim bendom Fifth Har­mony koristila za pisanje stihova. Dok su cure tulumarile, ona bi se zatvorila u kupaonicu hotelske sobe i na laptopu snimala pjesme. Pritom bi pojačala zvuk televizora kako se ne bi čulo što radi. Kada je napustila bend članice su joj to zamjerile, kao i obožavatelji koji je na društvenim mrežama nisu štedjeli. No ona nije odustala od svog sna te je sigurnost u grupi zamijenila neizvjesnim pokušajem da si osigura bolju budućnost. U čemu je i uspjela.

Camila Cabello
Camila Cabello
Izvor: Profimedia

Naime, već 2018. glazbenim ljestvicama zavladala je s pjesmom 'Havana' te na najbolji način započela solo karijeru. Njezin nedavno objavljeni hit na YouTubeu ima više od milijardu pregleda, a debitantski album 'Camila' već je prvi tjedan nakon izlaska zauzeo vrh američke top ljestvice najprodavanijih glazbenih izdanja.

'Pjesma Havana otvorila mi je sva vrata iako sam od nje gotovo odustala. Svi su mi govorili da je odlična, ali i da zbog čudnog ritma nije dovoljno atraktivna za radio. No ja sam slušala sebe, vjerovala sam da će postati hit i zato mi je ovaj uspjeh još draži', rekla je pjevačica koja je zbog podrijetla do zvijezda došla preko - trnja.

Camila je rođena u Cojimaru, ribarskom selu u predgrađu Havane, u obitelji kubanske arhitektice Sinuhe Estrabao i meksičkog građevinca Alejandra Cabella. Zbog njegovog posla često su se selili, a život im nije bio lak. Kada joj je bilo šest godina roditelji su joj rekli da s mamom ide na izlet u Disney World na Floridu, no lagali su joj. Odlučili su se razdvojiti kako bi njezina majka kao Kubanka u SAD-u mogla zatražiti azil za sebe i kći.

'Sada mi je jasno da je to bila hrabra odluka. Iako u Americi nije imala nikoga od obitelji, mama me odvela s Kube da bi mi omogućila bolju budućnost. Imali smo tek nekoliko stotina dolara i odjeću koja je stala u malu torbu. Naravno da smo se bojale, no nismo dopustile da nas strah zaustavi', opisala je Camila taj period.

Utočište im je pružila djedova prijateljica iz Miamija, a Camilina majka se, unatoč tome što je bila arhitektica, zaposlila kao prodavačica cipela u robnoj kući. Naime, njezina diploma u Americi nije bila priznata. Na večernjim tečajevima učila je engleski i ubrzo dobila posao pomoćnice u arhitektonskom uredu slagavši da se zna služiti računalnim programom AutoCAD. Svladala ga je u samo tjedan dana i uskoro su se majka i kći preselile u svoj stan. Nakon godinu i pol razdvojenosti pridružio im se Camilin tata.

Dozvolu za trajni boravak dobio je tek 2016. S 15 godina Camila se prijavila na talent show The X Factor. Audiciju je prošla, no eliminirana je u prvom krugu. I kad je već pomislila da je sve propalo, producenti su joj predložili da uz još četiri natjecateljice, Ally Brooke, Normani Kordei, Lauren Jauregui i Dinah Jane, postane članica grupe koja će se zvati Fifth Harmony.

Posljednjih mjeseci javnost razapinje Camilu zbog činjenice da ne skriva svoje 'stvarno' tijelo, odnosno trbuščić i celulit, no ona je osvojila žene diljem svijeta jasnim stavom. 

'Trčala sam u parku i bavila se svojim poslom trudeći se biti u formi, trudeći se biti zdrava. I nosila sam top koji pokazuje moj trbuh i nisam ga uvlačila. Trčala sam i postojala kao normalna osoba koja ne uvlači trbuh cijelo vrijeme i pomislila sam: 'K vragu'. No onda sam podsjetila samu sebe da je ratovanje sa svojim tijelom tako prošla sezona. Zahvalna sam na ovom tijelu koje mi dopušta da radim što trebam. Mi smo stvarne žene s oblinama i celulitom i strijama i masti. I moramo to posjedovati, dušo', rekla je prije nekoliko tjedana. Bravo!

Camilin put od trnja do zvijezda pogledajte u našoj galeriji.

Povezane vijesti

Magazin

Royals