Još
Emisije
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

VLASNIK PARFEMA KOJE I VI VOLITE ŽIVI U BIJEDI: Sin ga je ostavio bez vode i grijanja, a za sve krivi njegovu suprugu

Jean-Paul Guerlain je vlasnik carstva parfema i jedan od najuspješnijih ljudi u svom poslu, a danas ima 83 godine i završio je na sudu zbog svađe sina i supruge.

Jean-Paul Guerlain Izvor: Instagram

Jean-Paul Guerlain tvorac je nekih od najljepših mirisa na svijetu, a nekada slavni poduzetnik danas je u jako teškom stanju, u čemu mu ne pomaže ni 62-godišnja supruga za koju njegov sin Stéphane sada tvrdi da ga je nagovorila na vjenčanje samo kako bi mu uzela novac. Guerlainovo obiteljsko bogatstvo procjenjuje se na 2 bilijuna eura.

Sin 83-godišnjeg francuskog parfumera optužio je njegovu suprugu Christinu de Kragh kako je iskoristila tešku zdravstvenu situaciju njegovog oca i ciljano ga uvukla u brak. Christina je demantirala sve optužbe, ali usprkos svemu Guerlainov sin traži da joj se zabrani bilo kakav kontakt s njegovim ocem. Presuda u ovom slučaju trebala bi biti poznata sredinom listopada ove godine.

guerlain Izvor: Instagram

De Kragh je na sudu istakla kako Jeanov sin jednostavno nikada nije prihvatio činjenicu da je njegov otac pronašao drugu ženu. Nadodala je kako borba s Alzheimerovom bolešću slavnog parfumera nema nikakve veze s time što su se vjenčali

Par je u vezi već više od desetljeća, a upoznali su se 2005. godine kad ih je povezala zajednička ljubav prema konjima. Njihova veza se samo produbila nakon što se on pet godina kasnije našao na udaru kritika zbog rasističkog ispada, kad je crnce nazvao lijenima. Platio je 6 tisuća eura kazne, ali zbog toga su mu neki poslovni partneri zauvijek otkazali suradnju.

Prošle godine njihova ljubav se našla na udaru medija kada je njegov sin uspješno spriječio sklapanje braka, a sud je nakon prijave utvrdio kako je Christina vršila pritisak na Guerlaina da se vjenčaju. Iako je Jean-Paul na sudu ponavljao kako se želi vjenčati, njegov sin je dostavio njegovo potpisano pismo u kojem stoji kako se Guerlain ne želi ponovo ženiti.

Cijela priča se dodatno zakomplicirala kada su njegovi radnici javno progovorili o odnosu s Christinom. Govorili su kako ih je omalovažavala na poslu, plašila ih otkazom, a često ih je i tjerala s imanja kako bi organizirala raskalašene zabave na kojima naravno njen partner nikada nije bio prisutan.

Christina sad mora dokazati je li brinula o svom suprugu i njegovoj higijeni kao i obrocima ili je sve što njegov sin tvrdi na sudu zapravo istina. Njen odvjetnik rekao je medijima kako je Christina stalno bila uz Jean-Paula, a da je radnike koji su živjeli u njegovoj vili angažirao njegov sin kako bi je špijunirali.

‘Isključio im je grijanje i toplu vodu, a u jednoj od pomoćnih kuća raste i stablo’, tvrdi njen odvjetnik.

Guerlain je, inače, jedna od najstarijih tvornica za proizvodnju parfema, kozmetike i proizvoda za njegu kože, a osnovana je 1828. godine. Jean-Paul uvijek je brinuo o tome da njegovi mirisi ostanu dosljedni parfemima otprije gotovo 200 godina.

guerlain Izvor: Instagram

Na vrhuncu karijere, Guerlain je smatran za "najbolji nos" Pariza i bio je sposoban prepoznati 3 tisuće različitih mirisa, a stvorio je neke od najfinijih parfema. Tijekom bogate dugogodišnje karijere surađivao je s brojnim velikim modnim kućama.

Proputovao je i čitav svijet u potrazi za novim esencijalnim uljima koje bi mogao dodati u svoje mirise.

Povezane vijesti

Magazin

Royals