Još
Emisije
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

OSEBUJNA MAJKA MILIJARDERA NE PRESTAJE ZANIMATI JAVNOST: 'Za djecu nisam imala vremena'

Autor Valentina Boltiš

Djetinjstvo Elona Muska je bilo teško, a njega, sestru i brata je odgajala njihova majka Maye Musk nakon što se razvela od njihovog nasilnog oca.

 Maye Musk Izvor: Instagram

Koliko zanimanja privlačiElon Musk, toliko javnost intrigira i njegova majka Maye Musk koja je zaslužna za odgoj milijardera, a život im nije bio nimalo lak uz njezinog muža, odnosno njegovog oca nasilnika Errola Muska.

Maye se s 15 godina počela baviti manekenstvom i kasnije, kada je završila fakultet, otvorila je svojunutricionističku kliniku. Nakon toga se 1970. s 22 godine udala za inžinjera Errola te rodila sina Elona devet mjeseci poslije,godinu dana kasnije je dobila Kimbala, a ubrzo i kćer Toscu.

Suprug je Maye fizički i psihički zlostavljao te navodno prisilio da potpuno prekine kontakt sa svojom obitelji. No nije se mogla razvesti od njega jer tadašnji zakoni Južne Afrike nisu smatrali da je to dovoljno dobar razlog za razvod.

Nakon devet godina mučnog braka konačno je uspjela dobiti rastavu i okrenula je novu stranicu u životu. Otišla je od muža s djecom i odgajala ih sama, a nisu imali puno novca dok je radila kao nutricionistica i manekenka pa si nisu mogli priuštiti ni odlazak u kino ili restoran. Svojedobno je otkrila kako je izgledalo djetinjstvo njezinih sinova Elona i Kimbala te kćeri Tosce.

Povezane vijesti

'Nisu bili razmažena derišta. Nisam si to mogla priuštiti niti bih ikad željela nešto takvo poticati', istaknula je Maye u intervjuu iz 2018. Iskreno je rekla da nije imala puno vremena da bi pratila svaki aspekt života svoje djece, a nije im provjeravala ni školske zadaće te su s vremenom naučili krivotvoriti njezin potpis za slučaj da su ga učitelji tražili.

'Nikada se nisam brinula kako će oni pronaći svoj put u životu. Nisam imala vremena za to', rekla je i otkrila da su joj djeca pomagala pri vođenju nutricionističke klinike. Tako im je pomogla da nauče vrijednost novca i steknu radnu etiku.

Budući da su njezina djeca puno vremena provodili sami, svatko od njih je našao hobi koji ih je usrećivao. Elon je puno čitao i živio je u nekom svom svijetu pa su njegovi roditelji išli kod doktora jer su bili uvjereni da je gluh.Uskoro su ga privukla računala i s 12 godina je zaradio novac za svoj prvi program, no trpio je zadirkivanja vršnjaka i nije imao prijatelja.

Njegova sestra Tosca je otkrila da želi biti redateljica nakon što je pogledala film 'Xanadu' i vodi uspješnu karijeru. Elonov brat Kimbal je kao tinejdžer počeo kuhati i Maye se prisjetila kada ju je kao 14-godišnjak oduševio pripremom ribe, koju je donio doma, a kako nije stala u pećnicu, spekao ju je na roštilju.

'Bila je perfektna. Ne znam kako. Osim toga on sa svojim kuhanjem stvara veze, kad Kimbal priprema hranu svi smo tamo,svi sretni sjednemo za stol i družimo se satima', rekla je. Kimbal ima nekoliko restorana po Americi.

Maye je otkrila i još jedan bolan detalj iz života milijardera. Naime, Elon i Kimbal su dio tinejdžerskih godina odlučili provesti kod svog oca Errola, no to su kasnije požalli.

'Djeca su mi rekla da od palice za kriket više boli udarac ravnalom', ispričala je Maye. Objasnila je i da Elon te dane pamti s puno tuge dok na Kimbalu to razdoblje nije ostavilo puno trauma, a naglasila je da je u to vrijeme i u školama bilo normalno da se djecu fizički kažnjava.

 Maye Musk Izvor: Instagram

Zbog djece se preselila u Kanadu, a ondje su joj pomagali da razvije svoj posao i radi na doktoratu te su svi radili dok su studirali. Priznala je i kako joj nije teško palo kao nekim roditeljima kada su se njezina djeca odselila od kuće jer je uživala u svojoj neovisnosti i imala puno slobode, koju ranije nije stigla iskusiti.

Osim što je odgojila troje jako uspješnih ljudi, Maye je i sama postigla velike stvari. Pojavila se na pakiranju žitarica, bila je zvijezda kampanje zrakoplovne tvrtke Virgin America, a glumila je i u spotu glazbene dive Beyonce.

Ni u 74. ne želi usporiti svoj tempo i još je tražena za manekenske kampanje. 'Ne planiram usporiti. Moja majka je radila do 96. godine svog života. Ja se tek zagrijavam', jednom je pojasnila.

Inače, Maye je jako popularna na Instagramu i prati ju više od 470.000 ljudi, a neke njezine objave pogledajte u našoj fotogaleriji. 

Povezane vijesti

Magazin

Royals

special image

special image

special image

special image

special image

special image

special image

special image