Još
Emisije
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

JOVANA BALAŠEVIĆ PROGOVORILA O OCU I KARIJERI: 'Intenzivno se prisjećam svih uspomena u proteklih sedam mjeseci'

Kći Đorđa Balaševića, Jovana, za srpski portal Noizz emotivno je progovorila o svom ocu i svojoj karijeri.

Đorđe i Jovana Balašević Izvor: Instagram

Jovana Balašević u posljednje je vrijeme iznimno zauzeta snimanjima pa joj tako uskoro izlazi više projekata.

Između ostalog, u Ćosićevoj trilogiji ‘Vreme zla’ glumi Veru Katić, u režiji Ivana Živkovića, a puno glumi i u kazalištu. Međutim, za srpski Noizzpronašla je vremena progovoriti o svojoj karijeri, ali i ocu, Đorđu Balaševiću.

Komentirajući očevo stvaralaštvo, Jovana je rekla da je Đorđe bio veliki umjetnik , a u vremenu u kojem je stvarao, pomalo i avangardan. Taman toliko da ima i onih koji bi ga ili olako shvatili ili kritizirali, i kao što glasi jedan njegov stih, možda je sve to samo ‘zbog ravnoteže među zvijezdama?’

đorđe balašević Izvor: Marko Jurinec/PIXSELL

Podsjetimo, cijela regija voljenog je glazbenika i skladatelja izgubila početkom ove godine, a Jovana je prisjećajući se intenzivno svih uspomena u proteklih sedam mjeseci od nemilog događaja, rekla da ne može nadrasti svoja čista, dječja sjećanja poput onog kad je u jednom intervjuu, kao djevojčica na pitanje novinara kako doživljava svog tatu, odgovorila: 'Najviše volim tatu kao tatu, jer kad bi izašli iz kuće osjećala bih da ga dijelim sa svim onim ljudima, prolaznicima koji bi mu prilazili!'

Đorđe i Jovana Balašević Izvor: Instagram

Svaki slobodan trenutak voli provoditi s obitelji, za koju su vikendi često rezervirani, nedjelja posebno, koja se provodi u obiteljskoj kući u ulici Jovana Cvijića. Sa suprugom Aleksandrom te kćerima Simonom (8) i Petrom (5), odlazi kod bake Olje na Planetu Dvorište 2, gdje poslije ručka često igraju i društvene igre.

Njezina majka Olivera prije dvije je godine objavila roman ‘Planeta Dvorište’ koji je odlično prošao kod publike. O mogućnosti ekranizacije romana Jovana je rekla da bi ga režirati mogao ‘samo netko tko svoje djetinjstvo nije nikada prerastao.’ Što se tiče glazbe za ekranizaciju romana, svi znamo da je već odavno napisana, rekla je Jovana. Projekt na koji je Jovana posebno ponosna je onaj koji je radila sa sestrom Jelenom, od milja zvanom Beba. Za suradnju s Bebom Jovana je imala samo riječi hvale, a opisala ju je kao ‘veliku podršku i čuvara svega vrijednog i kreativnog u našoj obitelji’, te napomenula kako ju uvijek želi zadiviti.

Đorđe Balašević i Beba Balašević Izvor: Story

Iako je karijeru započela kao balerina, a nastavila kao glumica, Jovana se posljednjih godina posebno okreće kazališnim ulogama te je i dio stalne glumačke postave Srpskog narodnog kazališta, što objašnjava time da joj se vizija života promijenila nakon što je rodila prvu kćer, jer je znala da će ju od tad u publici gledati i jedno posebno lice koje dobro poznaje i koje će joj biti najveći kritičar, ali i saveznik.

Više fotografija obitelji Balašević pogledajte u fotogaleriji!

Povezane vijesti

Magazin

Royals