Još
Emisije
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

GRAŠU JE UPOZNALA SA SAMO PET GODINA: Tko je Hana, prelijepa i svestrana kći Tončija Huljića?

Hana Huljić ovih dana puni novinske stupce nakon što se saznalo za njenu vezu s 14 godina starijim Petrom Grašom.

Petar Grašo i Hana Huljić Izvor: Instagram

Ovih dana glavna tema u domaćim medijima vijest je o vezi Petra Graše i Hane Huljić, kćeri Grašinog bliskog prijatelja i suradnika Tončija Huljića.

Hanu mnogi znaju zbog njenog poznatog oca, no ona gradi i vlastitu karijeru. Budući da potječe iz obitelji koja je duboko posvećena glazbi, ne čudi da se i sama odlučila okušati u tim vodama.

Šira javnost upoznala ju je 2013. kad je dobila ulogu u prvoj hrvatskoj glazbeno-dramskoj seriji Stella, a tad je napominjala kako je ulogu dobila na audiciji, a ne na račun slavnog tate.

Pozornost je ponovo privukla upravo zahvaljujući Petru Graši, još prije pet godina kad je s njim surađivala na pjesmi 'Srce za vodiča', a ni jedno ni drugo nisu krili oduševljenje ovom suradnjom.

'Petar nam je obiteljski prijatelj i baš me razveselilo što s njim mogu otpjevati pjesmu koju je zavolio na prvu. Zamolio me da mu otpjevam vokal, a ubrzo smo snimili spot u kojem glumim anđela jer se on spominje u tekstu. Jako mi je drago što sam mogla sudjelovati u ovoj lijepoj pjesmi', govorila je Hana tad.

Grašo je pak otkrio da njen otac Tonči (inače autor glazbe za ovu pjesmu) nije baš bio oduševljen idejom da će njegova kći surađivati u izvedbi.

'Kad sam rekao Tončiju kako bih želio surađivati s Hanom, nije bio najsretniji jer nije želio da ljudi misle kako ju je on gurnuo u to. No kada je čuo kako je zvučala u studiju, znali smo da je to pun pogodak. Hanu smatram dijelom obitelji', ispričao je Petar ranije.

Budući da je poznato da je Grašo godinama blizak prijatelj obitelji Huljić, osobito Tončija Huljića s kojim i surađuje dugi niz godina, a Hanu poznaje od malih nogu, mnogi su se pitali kako će Tonči reagirati na ovu vezu.

Odgovor se nije dugo čekao, a Tonči je pomirljivo zaključio da su on i Vjekoslava, kao roditelji sretni jer vide da su Hana i Petar sretni zajedno.

Hana je 2019. godine predstavila i svoju prvu pjesmu Alisa koju je potpisala i kao koautor, a pjesma je objavljena na hrvatskom i engleskom jeziku, jer je Hana, inače magistra kompozicije i glazbene teorije, otkrila da ju je prvo zamislila i napisala na engleskom.

Strano glazbeno tržište mladoj glazbenici nije nepoznanica budući da je našeg pijanista Maksima Mrvicu pratila na turneji po Kini. Prateće vokale pjevala je i na nastupima svog oca Tončija s njegovim bendom Madre Badessa, a sudjelovala je i u stvaranju i izvedbi njegova sakralnog pop koncerta. Napisala je, orkestrirala i uz pratnju ženskog zbora otpjevala treći dio mise.

Svestrana Hana se bavila i slikanjem i pisanjem, no zaključila je da je njena najveća strast ipak komponiranje. U jednom je intervjuu istaknula da je roditelji nisu forsirali da se usmjeri prema glazbi, no da je i na nju i brata uvelike usmjerilo okruženje u kojem je odrasla.

Više fotografija lijepe Hane možete pogledati u galeriji. 

Povezane vijesti

Magazin

Royals