Još
Emisije
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

POBJEGAO PREKO 'BARE': Slavu mu je donio Eurosong, ljubio je Hanu Hadžiavdagić, a skrasio se s muškarcem

Fuad Backović Deen živi u Los Angelesu u kojem je izgradio novu karijeru i pronašao novu ljubav.

Fuad Backović Deen Izvor: Instagram

Fuad Backović (39), koji je poznatiji podumjetničkim imenom Deen, proslavio se 2004. na Eurosongu s pjesmom 'In the disco', a godinama živi izvan rodne Bosne i Hercegovine.

Prvo je sedam godina proveo u Italiji, a nakon toga je otišao u Los Angeles gdje je izgradio modnu karijeru. Prošle godine je ispričao da se teško privikao na život u Americi, no da je sretan svojim životom.

'Tamo te ne doživljavaju kao stranca, ne pitaju te koje si vjere, kako se zoveš itd. To je jedan potpuno drugačiji svijet i mentalitet, osobno mi je bilo malo teže priviknuti se bez obzira što cijeli život putujem i što sam u Milanu živio sedam godina. Sada mogu reći da dobro plivam u svemu tome', rekao je za N1.

Backović je otkrio da je prvo radio kao modni stilist, a onda kao savjetnik za vjenčanja i pomogao je mnogim mladenkama.

'Tu je bilo nekada stresno, s nekima je bilo raditi pakao, ali jako lijepo iskustvo. Dosta kvalitetnih poznanstava sam stekao putem tog posla. Trenutno svi ljude iz industrije mode su na pauzi zbog koronavirusa, pa tako i ja. Čudno je vidjeti Los Angeles koji živi 24 sata dnevno, da izgleda kao grad duhova. Nadam se da će se desiti neke promjene', istaknuo je Backović koji se na Instagramu hvali fotografijama sa zvijezdama poput Tilde Swinton. 

Komentirao je i svoj povratak glazbi. 'Muzika je moja najveća ljubav. Prvi album sam snimio sa 14,5 godina. Ušao sam u tu mašinu, sferu biznisa koja zna biti teška i surova u tim godinama. Ne znaš šta te očekuje niti da se nosiš sa težinom posla koji te očekuje, došlo je do zasićenja i zato sam napravio rekreativnu pauzu. Nisam se u potpunosti povukao', objasnio je za N1. 

Deen je pronašao u Los Angelesu i ljubav s umjetničkim direktorom Willom Phearsonom III. s kojim je oko pet godina u vezi te obojica dijele zajedničke fotografije. 

'Svi osmijesi s mojom ljubavi', napisao je Will uz njihovu fotografiju.

Inače, nekad je Backović privlačio pozornost javnosti svojom vezom s Hanom Hadžiavdagić, a mediji su tvrdili da su prekinuli zbog njihove biseksualnosti.

Koliko se Deen promijenio, procijenite po njegovim fotografijama.

Povezane vijesti

Magazin

Royals