Još
Emisije
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

LJUBAVNICE I NEZAKONITA DJECA: Prošlost počela progoniti princa Alberta, a zbog ovog skandala izgubit će obitelj

Otac im je playboy i princ, majke konobarica i stjuardesa, u njima teče krv kraljeva, ali na prijestolje nikad neće sjesti: ovo su izvanbračna djeca princa Alberta.

Princ Albert i princeza Charlene Izvor: Profimedia

Skandali i afere princa Alberta od Monaka već godinama pune novinske stupce, a njegova supruga, princeza Charlene, koja je plakala na njihovom vjenčanju, ponijela je titulu 'najtužnije princeze svijeta'.

Ono o čemu se ovih dana puno piše jest tužba za priznavanje očinstva koju je podnijela izvjesna Mariza S, a koja tvrdi da je on otac njene kćeri. O Marizi se zna da je Brazilka u srednjim tridesetim godinama i da živi u Italiji, a princa je navodno upoznala 2004. u jednom noćnom klubu u Riju, te tvrdi da je s njim putovala dva tjedna.

Devet mjeseci kasnije Mariza je rodila kćer, u sudskom postupku nazvanu Celia. U tom trenutku Albert je prestao odgovarati na njezine poruke, a ona je godinama vjerovala da je on kanadski diplomat, sve dok ga nije prepoznala u jednom talijanskom časopisu.

Albertov odvjetnik odbacuje ovu priču kao čistu fikciju, ali Mariza je započela borbu za priznanje i uzdržavanje njene kćeri. Ovo nije prva tužba za očinstvo koja je sustigla princa koji je godinama na glasu kao playboy.

'Kad bih priznao svako dijete za koje se tvrdi da je moje imao bih najviše djece na svijetu', šalio se Albert svojevremeno s prijateljem, voditeljem Stephaneom Berneom, no dvoje djece koja su se rodila kao posljedica njegovih avantura je priznao.

Alexandre Grimaldi Coste Izvor: Profimedia

Njegov sin Alexandre Grimaldi-Coste rodio se 2003. godine, a dobio ga je s Nicole Coste, stjuardesom porijeklom iz Toga. Albert je, navodi se, Nicole upoznao tijekom leta iz Nice u Pariz, a vezu s njom je navodno održavao nekoliko godina, sve dok njegov otac Rainier nije tražio da se prekine.

Rainier se pobrinuo i da njegov nezakoniti unuk nikad ne dođe na tron, amandmanom kojim je u monegaški ustav uključeno pravilo da izvanbračna djeca ne mogu biti nasljednici prijestolja. Kad se Alexandre rodio, Albert se navodno financijski brinuo za njega i njegovu majku, te je obećao da će ga priznati ako DNK test dokaže da je njegov sin, no kad to nije učinio, Nicole je izašla u medije. Kasnije je dječaka ipak priznao.

Inače, Alexandre je nedavno proslavio 18. rođendan, a fotografije s proslave na Instagramu je podijelila njegova polusestra Jazmin Grace Grimaldi, još jedno Albertovo nezakonito dijete.

Jazmin Grace Grimaldi Izvor: Instagram

Njena majka, inače konobarica, Amerikanka Tamara Rotolo Alberta je upoznala 1991. tijekom odmora na francuskoj rivijeri. Jazmin, koja se rodila u ožujku 1992., a Monako je prvi put posjetila kad joj je bilo 11 godina. Albert je priznao očinstvo kad je Jazmin imala 14 godina, a tvrdio je da je do tad htio sačuvati njen identitet od javnosti.

Jazmin živi u Americi i bavi se glumom i pjevanjem, ali i humanitarnim radom. U studenom 2006. posjetila je Fiji, a kasnije je osnovala organizaciju za pomoć djeci koja žive u udaljenim selima na Fijiju.

Albert je 2014. dobio i dvoje zakonite djece, blizance Jacquesa Honorea Rainiera (nasljednika prijestolja) i Gabrielle, u braku s bivšom olimpijskom plivačicom Charlene Wittstock koju je oženio 2011. O prinčevim aferama intenzivno se pričalo i netom prije njihova vjenčanja, a Charlene, koja je u međuvremenu zaradila nadimak 'najtužnija princeza' navodno je u više navrata pokušala pobjeći iz Monaka, a plakala je i na vlastitom vjenčanju.

Princeza se trenutno nalazi u Južnoj Africi, gdje se zadržala većinu ove godine, navodno zbog zdravstvenih razloga, a povratak stalno odgađa što je raspirio glasine o tome kako se sprema razvod. Princ je to javno porekao, no kad je Charlene nedavno dala intervjuu u kojem govori kako će se vratiti u Monako, mnogima je u oči upalo kako je rekla da joj strašno nedostaju njena djeca, ali princa nije spomenula ni jednom jedinom riječju.

Fotografije vanbračne djece princa Alberta pogledajte u galeriji. 

Povezane vijesti

Magazin

Royals