Još
Emisije
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

OD PRINCA VARALICE BJEŽALA JE TRIPUT: Plakala je na svom vjenčanju, a noć prije oduzeta joj je putovnica

Charlene od Monaka dugo nosi nadimak najtužnije princeze, a u posljednjih 10 godina rijetke su fotografije na kojima se smiješi. Iako je princeza u jednoj od najbogatijih država svijeta, njen je život daleko od bajke. Od princa koji ju je varao na sve strane navodno je triput pokušala pobjeći, a na vjenčanju je neprestano plakala.

Princeza Charlene Izvor: Profimedia

Charlene Wittstock naizgled ima sve: supruga, dvoje djece, mnogo novca, luksuzan, pa čak i kraljevsku titulu, ali ona se nikad ne smiješi. Dapače, zbog svog pretežno tužnog i ravnodušnog izraza lica na gotovo svakoj fotografiji u posljednjih deset godina, uključujući i one s njenog vjenčanja na kojima plače, zaradila je titulu najtužnije princeze na svijetu.

Lijepa Charlene od Monaka, supruga gotovo dvostruko starijeg princa Alberta, od muža je odvojena veći dio ove godine, a da joj se iz Južne Afrike ne žuri kući dokazuju stalna odlaganja povratka koje pravda zdravstvenim razlozima. Već se duže vrijeme šuška da je razvod na pomolu, a javnost ni najmanje ne vjeruje princu Albertu koji nesuglasice u braku pokušava demantirati i najavljuje suprugin skori povratak.

Princeza je i sama najavila da se vraća kući, a pri tome je istaknula koliko joj fale njena djeca princ Jacques i princeza Gabriella, a muža nije spomenula ni jednom riječju. Tome se možda i ne treba previše čuditi uzevši u obzir da je princ Albert poznat po svom raskalašenom životnom stilu, te već desetljećima puni novinske stupce svojim brojnim aferama i izvanbračnom djecom.

Princeza Charlene i Princ Albert Izvor: Profimedia

Ni njihovo vjenčanje nije prošlo bez skandala. Charlene se na fotografijama u vjenčanici vidi uplakana, a iako se godinama kasnije pravdala da je plakala od sreće, to nitko nije povjerovao, budući da je u francuske medije procurila vijest da je samo dan prije vjenčanja zaustavljena u zračnoj luci u Nici, odakle je navodno namjeravala pobjeći u Južnu Afriku, te joj je toga, piše se, oduzeta putovnica.

Charlenine suze mnogi su objašnjavali činjenicom da je nešto ranije saznala za još jednu Albertovu nevjeru, pa iako su to iz kraljevske obitelji demantirali, a Charlene tvrdila da su je samo obuzele emocije, mnogi su ostali u uvjerenju da se Charlene na kraju bila prisiljena udati za njega.

'Bilo mi je previše svega, imala sam pomiješane emocije zbog glasina o Albertu. Sve mi se skupilo pa sam počela plakati, a onda sam pomislila da će me sad cijeli svijet vidjeti kako plačem, pa sam zaplakala još više', ispričala je u jednom od rijetkih intervjua.

Da princeza nije sretna svjedoče i brojne fotografije na kojima se rijetko smiješi, a to je jednom prilikom i sama komentirala.

'Ljudi se često pitaju zašto se ne smiješim na fotografijama. Jednostavno mi je nekad teško nasmiješiti se. Oni ne znaju što se događa u pozadini', ispričala je u intervjuu 2019., te dodala da je ta godina za nju bila 'nevjerojatno bolna' jer joj je dvoje prijatelja umrlo u razmaku od 10 dana, a i sama se morala podvrgnuti operaciji.

Dodala je tad i da osjeća jaku nostalgiju za Južnom Afrikom u kojoj je dugo živjela.

Princeza Charlene Izvor: Profimedia

'Živim jako privilegiran život, ali nedostaje mi moja obitelj i moji prijatelji koji su u Južnoj Africi. Često sam tužna jer ne mogu biti s njima', rekla je tad.

Princeza Charlene rođena je u Rodeziji (današnjem Zimbabveu), a kad joj je bilo 11 godina preselila se u Južnu Afriku koju je kasnije predstavljala u brojnim plivačkim natjecanjima, uključujući i Olimpijske igre 2000. godine. Iste godine je upoznala 20 godina starijeg Alberta (njoj su bile 22) koji je već tad imao titulu plejboja, te iza sebe imao brojne afere, uključujući i one s nekim poznatim ženama poput Naomi Campbell i Brooke Shields. Par se tad prilično zbližio, no Albertu je trebalo punih šest godina da nagovori Charlene da se preseli u Monako. Zaručili su se 2010., a uskoro je uslijedilo i vjenčanje koje je naizgled bilo savršeno, no ako ćemo vjerovati medijskim napisima iz tog vremena, za Charlene je bilo prava noćna mora.

Princeza Charlene Izvor: Profimedia

Prema pisanju francuskih novina Le Journal du Dimanche, Charlene je u tjednima prije vjenčanja iz Monaka pokušala pobjeći čak tri puta, nakon što je, dok je ona birala vjenčanicu, u svibnju 2011. procurila glasina da Albertu stiže treće izvanbračno dijete koje je bilo začeto kad su njih dvoje već bili zajedno. Inače, Albert je od ranije imao dvoje izvanbračne djece koje je priznao, kći Jazmin Grace, rođenu 1992. godine i sina Alexandera Costea, rođenog 2003. godine.

Prvi pokušaj bijega dogodio se, pišu, kad je Charlene trebala otići na isprobavanje vjenčanica Parizu, a umjesto toga je potražila utočište u južnoafričkoj ambasadi u glavnom gradu Francuske. Drugi je pokušaj uslijedio istog mjeseca tijekom Grand Prixa u Monaku kad ju je zaustavila prinčeva pratnja, a kruže glasine da joj je tom prilikom oduzeta putovnica. Treći put se dogodio samo dan prije vjenčanja kad se Charlene pokušala ukrcati na avion za Južnu Afriku, no tad je zaustavljena i vraćena.

Fotografije princeze Charlene i princa Alberta pogledajte u galeriji. 

Magazin

Royals