Još
Emisije
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

OVO JE BILA 'KAP KOJA JE PRELILA ČAŠU': Uršula Tolj smijenjena s mjesta urednice Dore

Uršula Tolj smijenjena s mjesta urednice Dore, a poznati su i razlozi.

Uršula Tolj Izvor: Robert Gašpert

Dugogodišnja urednica i voditeljica HRT-a Uršula Tolj više nije urednica Dore.

Na njezino mjesto dolazi urednik Drugog programa Tomislav Štengl koji je prošle godine već uređivao Doru te mu se dogodio gaf. Naime, Tomislavu i žiriju se dogodilo da su primili Gorana Karana s pjesmom koja je već izvedena zbog čega je pjevač diskvalificiran.

Prije Štengla Doru je uređivala Elizabeth Homsi za čijeg je mandata Hrvatsku na Eurosongu u Tel Avivu predstavljao Splićanin Roko Blažević.

Kako doznaje Jutarnji list, šefovi ne zamjeraju Uršuli što Albina nije ušla u finale ovogodišnjeg Eurosonga. Smeta im što je navodno pri odabiru Albininog kostima zaobišla HRT-ovu kostimografkinju Natašu Svekler i odlučila se za Juraja Zigmana, čiji seksi kostim Svekler nije nikad odobrila.

Uršula Tolj Izvor: Robert Gašpert

Uz to, Uršuli se predbacuje i to što je tijekom Eurosonga u Rotterdamu HRT-ovom karticom napravila neke nepredviđene troškove, kao što je plaćanje ručkova hrvatskim predstavnicima te kupovina kombinezona za Albinine plesače.

Navodno je kap koja je prelila čašu bilo to što je Uršula prije par dana, točnije, 27. listopada, navodno bez pismenog blagoslova svojih šefova, raspisala natječaj za Doru, u želji da se žiriranje obavi do kraja godine, kako bi sve bilo spremno za veljaču, kada će se Dora po planu održati.

Voditeljica se još uvijek nije oglasila po tom pitanju.

Povezane vijesti

Magazin

Royals