Oči cijeloga svijeta posljednjih tjedana uprte su u Monako, kneževinu u kojoj se odvija prava obiteljska drama.

Naime, tek što se vratila nakon 10 mjeseci izbivanja s dvora, najtužnija princeza Charlene ponovno je odvojena od supruga, princa Alberta II. i djece, a po njegovim tvrdnjama, princezi treba psihički odmor od svega te je sama tražila odlazak u ustanovu izvan Monaka.

U ekskluzivnom intervjuu za People princ je progovorio o Charleneinom zdravstvenom stanju i rekao da 'pati od duboke iscrpljenosti, emocionalne i fizičke'. 'Shvatila je da joj treba pomoć i sama je donijela odluku. Mi smo samo čekali da nam to sama potvrdi. Zna da se mora odmoriti', dodao je. 'Osjeća se bolje, ali se mora odmarati. Nije u Monaku, ali će se uskoro vratiti', rekao je nedavno Albert i tonedugo nakon princezinog povratka u kneževinu, no nitko mu nije povjerovao. 

S druge strane, više je onih koji smatraju da je princeza prisilno hospitalizirana jer želi razvod princa playboya, za što palača ne želi niti čuti.

Kraljevska obitelj tako je nedavno proslavila Nacionalni dan Monaka, no princeze Charlene nije bilo ni na vidiku. Za njezine blizance, 6-godišnju princezu Gabriellu i brata blizanca Jacquesa, brinuli su se Albertove sestre, princeze Caroline i Stephanie.

'Nedostaješ nam, mamice', napisala je šestogodišnja princeza Gabriella na svojem crtežu s dva velika crvena srca, a njezin brat blizanac Jacques dodao je: 'Volimo te, mamice.'

Princeza Charlene
Profimedia 

Blizanci ni ne skrivaju tugu zbog činjenice da nisu s majkom, a kako je za francuski Paris Match potvrdio princ Albert, mališani će se trenutno školovati kod kuće uz privatnog učitelja, a ne u školskim klupama. Na školovanje kod kuće već su navikli jer su to radili i za vrijeme lockdowna zbog pandemije koronavirusa, no ovoga puta će imati društvo.

Naime, četvero djece bliskih prijatelja kraljevske obitelji također će se školovati s blizancima, dvije djevojčice i dva dječaka. Zanimljivo, blizanci su ovu akademsku godinu započeli u novoj, privatnoj školi François d’Assise-Nicolas Barré, a ranije su pohađali javne.

10. prosinca proslavit će 7 godina, no vrlo vjerojatno će to biti tužan rođendan bez mame...

Više fotografija najdisfunkcionalnije kraljevske obitelji Europe pogledajte u galeriji.

Profimedia Princeza Charlene