Još
Emisije
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

UMRLO JE 4 GLUMACA, A ISTINA O FILMU JE ZGROZILA SVE: Igrali su se sa sudbinom kako bi uštedjeli

JoBeth Williams o prokletstvu filma 'Poltergeist' svojedobno je otkrila detalje o jednoj svojoj sceni i zgrozila javnost.

JoBeth Williams u hororu Poltergeist. Izvor: Profimedia

JoBeth Williams, koja 6. prosinca slavi 73. rođendan, započela je glumačku karijeru u svojim 20-ima, a obilježio ju je horor 'Poltergeist' o čijem se prokletstvu i danas priča.

Amerikanka, čije je pravo ime Margaret JoBeth Williams, tumačila je u kultnom filmu iz 1982. lik majke Diane Freeling. Mnogi smatraju da je glumica imala sreće što ju nije zahvatilo prokletstvo horora jer je njezinih četvoro kolega preminulo.

Horor Poltergeist Izvor: Profimedia

Naime, mlada zvijezda filma Heather O'Rourke umrla je od septičkog šoka kad joj je bilo tek 12 godina, a Dominique Dunne zadavio je njezin dečko. Julian Beck, glumac koji je utjelovio zlog duha, umro je od raka, a njegov kolega Will Sampson, koji je tumačio dobrog duha, umro je od komplikacija nakon transplantacije srca.

Mnogi obožavatelji su pokušali otkriti zašto je 'Poltergeist' donio takvu nesreću glumcima te neki tvrde da je razlog što se produkcija 'igrala sa sudbinom'. U jednoj od scena, onoj u kojoj lik Diane padne u bazen, korišteni su pravi kosturi jer je to bilo jeftinije od lažnih i željeli su uštedjeti na tome u svom budžetu od 10.7 milijuna dolara.

'U svojoj nevinosti i naivnosti mislila sam da to nisu pravi kosturi. Pretpostavila sam da je riječ o rekvizitima napravljenima od plastike ili glume... Saznala sam kasnije kao što je i ostatak ekipe, da su koristili prave kosture jer im je bilo preskupo imati napravljene od gume', ispričala je JoBeth u intervjuu za TV Land. 

JoBeth Williams u hororu Poltergeist Izvor: Profimedia

Ta informacija je zgrozila javnost koja je isticala da ne može ni zamisliti kako je bilo glumici ležati u bazenu punom pravih kostura. Fanovi vjeruju da je upravo ta odluka donijela prokletstvo filmu jer su oskvrnuli kosti mrtvih ljudi. Zanimljivo je da je 'Poltergeist' zaradio više od 121 milijuna dolara i očito bio profitabilan s obzirom koliko je uloženo u njega. 

Inače, Williams koja je glumila u hit-drami 'Kramer protiv Kramera' i bila nominirana za Oscara za režiju filma 'On Hope', od 1982. je u braku s redateljem Johnom Pasquinom (77) te imaju sinove Willa i Nicka.

Koliko se glumica iz zastrašujućeg horora promijenila kroz karijeru, pogledajte u galeriji. 

Povezane vijesti

Magazin

Royals