Još
Emisije
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

'SVU BOL SAM ZABORAVILA KAD SAM VIDJELA SINA': Domaća voditeljica za Story.hr otkrila detalje porođaja

Autor Valentina Boltiš

Hana Tabaković otkrila je detalje o rođenju sina Leona koji se trebao roditi na njezin rođendan sljedeće godine, no uranio je četiri tjedna.

 Hana Tabaković Baksa rodila je sina. Izvor: Instagram

Televizijska voditeljica Hana Tabaković Baksa (41) rodila je u ponedjeljak sina za kojeg je već ranije njezina mama odabrala ime Leon, a otkrila nam je kako joj protekao porođaj.

'Što se tiče samog porođaja, dogodio se jako brzo jer je došlo do komplikacija s mojim tlakom, izuzetno visok je bio. Moj profesor Vrčić sve je iskoordinirao jer nažalost fizici, nije bio u bolnici pa je carski rez obavio zaista čudesni doktor Marko Kisić. Rez, ako se to uopće može reći za rez, je savršen i puno puno mu hvala što u tom trenu kada sam saznala da idem na hitni carski rez je ušao sa osmijehom, objasnio mi da nije drama i da ćemo to brzo obaviti. Tako je i bilo', ispričala je Hana.

Objasnila je i kakva je situacija u Petrovoj bolnici u kojoj je rodila što se tiče pandemijskih pravila. 'Pandemijska pravila sva vrijede, ako se ide na carski nema pratnje, a ako žena ide na prirodni porođaj, suprug mora imati covid putovnicu da je dva puta cijepljen ili test ne stariji od 24 sata', rekla je voditeljica.

Otkrila je i kako se osjeća te kako je njen sin koji se trebao roditi na Hanin rođendan 1. veljače. 'Što se tiče osjećaja, preplašena sam jer sam rodila u 35. tjednu plus jedan dan. Leon ima 2200 grama, ali je u inkubatoru trenutno jer ipak je on 4 tjedna prije termina rođen. Ja sam svu bol od carskog zaboravila kada sam ga vidjela tako slatkog i tako malenog tako da uopće tu noć nisam spavala. Sada idemo dan po dan, suprug i ja', ispričala je.

Njezin suprug Boris Baksa još nije vidio sinčića zbog pandemijskih pravila. 'Jedva čeka da ga vidi, no to će sve ovisiti o divnim ljudima sestrama i doktorima Petrove bolnice', istaknula je.

Inače, Hana je posljednjih mjeseci boravila kod kuće zbog čuvanja svoje rizične trudnoće. 'Da se razumijemo, ima dana kada me strah preuzme i počnem dramiti hoće li sve biti u redu, ali imam najbolje prijateljice na svijetu koje su uvijek tu i imaju prave rečenice za takve situacije', ispričala je.

Voditeljica je otkrila koliko je psihološki i fizički težak postupak medicinski potpomognute oplodnje koji je ona prolazila četiri godine i uspjela je tek u petom pokušaju, a dva puta je strahovala za bebu zbog krvarenja.

'Psihički je pretežak, samo žena koja prolazi kroz postupak medicinski potpomognute oplodnje zaista može razumjeti. Puno je uspona, ali nažalost puno više padova. Fizički to nekako u glavi posložiš, znaš u koje vrijeme moraš biti kod doktora, kada si daješ injekciju, tijelo se mijenja, puno, puno je to hormona, koji prave kaos u organizmu. Od napadaja smijeha do plakanja beskrajno je tanka granica. Kada sam krenula u postupak slušala sam cure/ žene koje pričaju koliki im je AMH (Anti- mullerov hormon) pa koliko jajnih stanica imaju u tom postupku pa kako rastu. U jednom trenu shvatila sam da su to podaci koji me ne trebaju zanimati. Izuzela sam se od tih svih razgovora jer ja nisam doktor, ja sam novinarka i voditeljica, mogu pričati o politici, modi, glazbi i svemu što pratim, ali da ću uz sve što prolazim sjediti pred kompjuterom i čitati forume, pregledavati nalaze i pitati se zašto ja imam ovoliko jajnih stanica, a neka druga žena duplo, troduplo više nije dolazilo u obzir. Sve sam svoje povjerenje poklonila Prof. Hrvoju Vrčiću i radila sve što je rekao, bez pitanja. On je doktor, ja pacijentica, ili doktoru vjeruješ ili ne! Stvar je jasna', objasnila je Hana.

'O potpomognutoj oplodnji nisam znala ništa i to je dobro jer kroz sve me je vodio doktor i divne sestre Petrove bolnice, posebno moja Irena, kojima sam vječni dužnik. Shvatila sam da je veliki broj žena došao tamo s hrpom znanja s foruma i pitanjima koja na kraju krajeva samo opterećuju i nimalo ne pomažu, štoviše po mom mišljenju samo odmažu', dodala je.

Uz podršku supruga Borisa voditeljici je bilo važno što su je uz nju bio i jako uzak krug prijateljica. 'Plakale su sa mnom, bile uz mene kroz svaki postupak i na kraju se iskreno veselile i to je moje najveće bogatstvo, imati takve prijatelje', istaknula je.

Zanimljivo je i da je spol bebe dobro predvidjela njena prijateljica i vjenčana kuma Andrea Šušnjara na fotografiji s ultrazvuka iz 11. tjedna trudnoće kada se to nije moglo još procijeniti. 'Ni sama ne znam kako joj je to uspjelo, vidjela je sliku ultrazvuka i rekla dečko! Ja nisam ništa vidjela i rekla joj da nema šanse da vidi i da je sigurno cura, no uspostavilo se da ima bolje oko od mene', ispričala je voditeljica.

Povezane vijesti

Magazin

Royals

special image

special image

special image

special image

special image

special image

special image

special image