Milijardera Elona Muska (50) je američki časopis Time proglasioosobom godine, no mnogi smatraju da je tu 'titulu' trebao dobiti netko drugi.

Elon Musk cijeli se život dokazivao 'hejterima', no prošle je godine ostvario značajne uspjehe te je ih je time ušutkao. Naime, 2021. definitvno je bila njegova godina. U travnju je sa svojom komapnijom SpaceX dobio NASA-in ekskluzivni ugovor za postavljanje američkih astronauta na Mjesec po prvi put od 1972.

U svibnju je bio domaćin 'Saturday Night Live' emisije, a u listopadu, rent-a-car div Hertz najavio je da planira dodati 100.000 modela Tesla automobila u svoju flotu.

Elon Musk u emisiji Saturday Night Live izveo je skeč o svojoj komapniji SpaceX
Profimedia 

'Ovo je čovek koji želi spasiti naš planet: genije, gospodar, vizionar, industrijalac, showman', napisao je Time.

Čim je članak izašao u u javnost, počeli su se nizati negativni komentari.

'Čini se da Ilon Mask daje plaću Timeu', 'Spasi planetu? Zaista', 'Ovo je definitivno napisao njegov publicist', 'Nije čak ni genije. Patentira ideje svog osoblja', 'Neka plati više poreza', 'Ako je ovo osoba godine, teško smo podbacili kao ljudska vrsta', 'Zašto?', 'Kako sramotan tekst', 'Je li ovo šala?', glasili su neki od komentara.

Prije britanske pjevačiceGrimes, Elon je bio u braku s glumicom Talulah Riley (36) kojom se ženio čak dva puta i zbog koje je ostavio prvu suprugu, Justine Musk (49). S njom ima 17-godišnje blizance Griffina i Xaviera, te trojke, 15-godišnjeg Damiana, Saxona i Kaija. Nekadašnji supružnici dobili su i sina Nevadu koji je preminuo 2002. godine u desetom tjednu života od sindroma iznenadne smrti.

Justine se 2000. udala za Elona i ubrzo su dobili sina Nevadu. Nakon toga su išli na postupak umjetne oplodnje i dobili su blizance, a zatim i trojke.

'U kasno proljeće 2008. godine, moj suprug Elon Musk zatražio je razvod nakon osam godina braka i petoro dece. Šest tjedana kasnije, poslao mi je poruku da je zaručio prelijepu britansku glumicu Talulah Riley, koja je u ranim dvadesetima i koja se zbog njega preselila u Los Angeles. Tada sam pomislila da se moj život s tim muškarcem pretvorio u klišej' - otkrila je Justine prije 11 godina.

Elon Musk ostavio je svoju suprugu zbog Talulah Riley
Profimedia 

Dodala je da je ona bila njegova 'starter supruga' objasnivši što pod time misli. Naime, upoznali su se dok je Elon još uvek bio student, a ona je sa Muskom prolazila sve njegove uspone i padove da bi je on na kraju zamijenio 'novim modelom'. Napisala je i kako je zbog ugovora, koji je potpisala dva mjeseca nakon vjenčanja, ostala bez ičega što je stekla u braku.

'Rekao mi je da moramo otići kod odvjetnika koji će nam pomoći oko financijskog sporazuma na kojem u njegovoj kompaniji inzistiraju. Kad sam ga pogledala u čudu, rekao je da nije riječ o predbračnom ugovoru'.

'Potpisala sam jer sam mu slijepo verovala. Čemu brak ako mu ne vjerujem? Bili smo srodne duše. Vjerovala sam da se nikada nećemo rastati. Život bez njega bio mi je nezamisliv', dodala je ona.

Justine je od braka s milijarderom ostala samo vila u Los Angelesu koja će pripasti njihovoj djeci kada postanu punoljetni.

Vila Elona Muska prpast će djeci kad postanu punoljetni
Profimedia 

Elon se s prvom suprugom razveo 2008. godine, a on je ubrzo nastavio dalje s Talulah. Vjenčali su se 2010. i brak im se raspao samo dvije godine kasnije. Ipak, pomirili su se 2013. i ponovo izgovorili sudbonosno 'da', ali 2016. su se drugi put razveli i to je bio njihov kraj.

Poznati milijarder je nakon razvoda počeo izlaziti s glumicom Amber Heard (35) s kojom je bio u vrlo turbulentnoj vezi.

Elon se u 'holivudsku žderačicu muškaraca' zagledao u vrijeme njenog gadnog razvoda od Johnnyja Deppa u kojem su se bivši supružnici vrijeđali gdje god su stigli. Međusobno su se optuživali za ljubomoru, fizičko i psihičko zlostavljanje i varanje, a navodno je Amber spavala s Muskom i manekenkom Carom Delavigne u stanu koji je dijelila s Johnnyjem..

Zanimljivo, Musk je glumici ponudio 24/7 zaštitu od navodno 'nasilnog' holivudskog zavodnika, iako postoje dokazi kako je i ona bila nasilna prema njemu.

Elon i Amber su prvi put prekinuli 2017. godine zbog prenatrpanih rasporeda, a ponovo su se spojili 2018. Ipak, njihova veza ni tad nije uspjela. Poznati poduzetnik je zatim plakao za glumicom pred cijelim svijetom u intervjuu za slavni časopis Rolling Stone.

Elon Musk i Amber Heard bili su u turbulentnoj vezi
Profimedia 

'Upravo sam prekinuo sa djevojkom. Bio sam jako zaljubljen i sad sam jako povrijeđen. Ona je više prekinula samnom, nego ja s njom, mislim. Bio sam jako depresivan i morao sam se potruditi da ne izgledam tako. A onda sam se sabrao, jer toliko ljudi ovisi o meni', otkrio je tada Musk kojeg su tjednima zadirkivali na račun tog intervjua.

'Želim vezu, a ne avanturu za jednu noć. Tražim ozbiljnu ženu i srodnu dušu', poručio je tada te postao predmet ismijavanja.

Amber ga je ubrzo zamijenila novim, ali pričalo se kako je bila nasilna i prema njemu budući da se on pojavio s masnicama u javnosti. Također, izvori bliski milijarderu otkrili su da mu je jako smetalo što se ponašala vrlo manipulativno prema njemu.

Nakon holivudske 'žderačice muškaraca', započeo je vezu s pjevačicom Claire Elise Boucher (33), poznatijom kao Grimes. Nakon godinu dana veze, dobili su sina. Djetetu su nadijenuli vrlo neobično ime, točnije X Æ A-Xii.

Grimes i Elon Musk ostali su u dobrim odnosima
Profimedia 

Milijarder i njegova djevojka vezu su prekinuli u rujnu prošle godine, a pjevačica se u ulozi majke baš se i nije snalazila.

'Rođenjem bebe doživjela sam veliki preporod, umjetnički. Biti majka je za mene čudno. Iz nekon razloga se nikako ne positovjećujem s tom riječju. Isto je jako čudno sve to jer me X zove Claire i nikad mi ne kaže: 'Mama'. Možda on osjeća moju odvratnost prema toj riječi' izjavila je Grimes.

Musk je za Page Six potvrdio rekid i rekao da su ostali u dobrim odnosima te da će se zajedno će brinuti o svom jednogodišnjem sinu. 'Razdvojili smo se, no i dalje volimo jedno drugo i često se viđamo', istaknuo je milijarder.

Više fotografija Amber Heard i Elona Muska pogledajte u galeriji.

Profimedia Elon Musk i Amber Heard navodni su imali seks u troje