Još
Emisije
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

TKO JE MAJKA BLANKE VLAŠIĆ? Za nju je na natjecanjima navijala na bizaran način i nije se 'gurala' da bude u kadru

Venera Vlašić je majka bivše atletičarke Blanke Vlašić.

Tko je majka Blanke Vlašić Izvor: Miranda Cikotic/PIXSELL

Bivša hrvatska atletičarka, 38-godišnja Blanka Vlašić je rekorderka i svjetska prvakinja u skoku u vis. Ona je prva hrvatska atletičarka koja je preskočila više od dva metra. Njezin otac Joško, atletski je trener koji je svoju kći pratio u stopu na brojnim natjecanjima.


Majka koja je uvijek bodrila iz rodnog Splita zove se Venera Vlašić i hrvatskoj javnosti nije poznata koliko i njezin suprug Joško. Venera je gotovo uvijek bila tajanstvena žena koja nije voljela svijetla reflektora te se nije 'gurala' da bi bila u kadru.


Na poseban način je pratila velika natjecanja svoje Blanke. Ona je tada kružila oko zgrade, kilometre bi prešla dok joj je kći skakala. A ako ne bi šetala, onda bi se skrila u sušionicu i osluškivala što se događa. No, ako se prisjetimo 2015. godine, ona je s natjecanja u Pekingu kući ponijela srebro. Venera je tada odlučila promijeniti ritual praćenja natjecanja svoje Blanke i sjesti ispred televizora s ostatkom obitelji i susjedima s gornjeg kata.

Tko je majka Blanke Vlašić Izvor: Ivo Cagalj/PIXSELL


'A što da vam kažem, sad sam totalno prazna, emocije su bile iznimne. Znam, bilo je puno natjecanja, puno medalja, ali ova je stvarno nešto posebno. Nakon svega što je Blanka prošla, nakon ozljede i sada srebro. Sve njene medalje su mi veličanstvene, drage, ali ova je posebna, ova je nešto najviše. I Blanka tako razmišlja', rekla je tada gospođa Venera za Večernji list.


Na splitskom Žnjanu bilo je navijanja, vikanja i bodrenja kad je Blanka preskočila 201 centimetar i upisala se u povijest hrvatske atletike.

Vlašići su inače vrlo skladna obitelj kojoj je sport u krvi, a taj put cijela obitelj bila je na tri strane. Blanka i Joško u Pekingu, Venera, Marin i Luka ispred televizora, dok je Nikola tada bio u Hajdukovom autobusu koji se zaputio prema Zaprešiću. Lovio je signal za Internet kako bi pratio skokove svoje sestre.

Tko je majka Blanke Vlašić Izvor: Miranda Cikotic/PIXSELL


'Pratio sam natjecanje preko interneta, čuo sam se s Marinom, javljao mi je što je doma. Ponosim se Blankom, bio je to težak put. Samo mi u obitelji znamo koliko je propatila, koliko je trebalo odricanja da se vrati tamo gdje joj je mjesto. I vratila se', rekao je tada Nikola Vlašić za Večernji list, koji danas igra kao nogometni reprezentativac na poziciji napadačkog veznog. Trenutačno igra za West Ham United.


Bivša atletičarka danas rijetko dijeli detalje iz privatnog života, a fotografije s bližnjima ponekad podijeli na društvenoj mreži Instagram, ali samo kada su u pitanju posebne prilike. Tako je prošle godine 7. veljače objavila fotografiju mame Venere kako puše svjećice za rođendan.

Povezane vijesti

Magazin

Royals