Splićanka Lorena Bućan (19) nedavno je slavila uspjeh na Cesarici s pjesmom 'Tvoja i gotovo' za koju su zaslužni supružnici Tonči i Vjekoslava Huljić. Mlada pjevačica je upravo o odnosu s domaćim hitmejkerima progovorila u intervjuu za Story.hr kao i o svojoj glazbenoj karijeri.

Story: Osvojili ste nagradu Cesarica za pjesmu 'Tvoja i gotovo' za koju je zaslužan bračni par Huljić i može se reći da su Vas 'uzeli pod svoje' nakon što ste oduševili Tončija u RTL-ovom showu 'Zvijezde'. Kakav je osjećaj surađivati s poznatim hitmejkerima?

S Tončijem i Vjekoslavom je ugodno surađivati jer su oni prije svega veliki profesionalci, a uz to, iznimno dragi, prizemni i normalni ljudi. Suradnja s njima, osim što je ugodna, jako je i zabavna! Sa savjetima mi puno pomaže i Alen Ključe iz Star produkcije. Zahvalna sam na divnim suradnicima koji me okružuju i na koje se uvijek mogu osloniti.

Story: Sve pjesme koje ste dosad otpjevali, imale su dobre reakcije publike. Pripremate li nove pjesme, album?

Uskoro izlazi nova pjesma. Jako sam uzbuđena i jedva čekam da je publika čuje.

Story: Kako izgleda Vaša suradnja sa supružnicima Huljić? Imaju li oni prema Vama roditeljski odnos s obzirom da imate tek 19 godina i na početku ste karijere?

Kad je u pitanju nova pjesma, Tonči me pozove da dođem kod njih da mi pokažu temelj pjesme na klaviru te da kažem svoje mišljenje o njoj. Imaju jako puno razumijevanja za moje želje i iako su svjesni da imam tek 19 godina, prema meni se odnose kao i prema svim drugim suradnicima što mi je puno draže.

Story: Hobi Vam je sviranje gitare. Hoćemo li imati nekad imati prilike vidjeti Vas s gitarom na pozornici, ne samo mikrofonom?

Trenutno ne sviram gitaru. Probala jesam, ali nisam nastavila.. U bliskoj budućnosti se ne vidim s gitarom na pozornici, ali to ne znači da se nikada neće dogoditi.. Sve je moguće.

Story: Pišete li svoju glazbu, stihove?

Pišem, ali to je sve usputno i nije ozbiljno. Svakako, voljela bih jednom imati pjesmu kojoj sam ja napisala tekst..

Story: O čemu sanjate u budućnosti? Postoji li netko od domaćih pjevača s kime biste htjeli ostvariti suradnju?

Sanjam o lijepo prihvaćenim pjesmama i većim i ambicioznijim nastupima. Duet s nekim od izvođača također mi je jedna od želja. Još uvijek nemam u glavi nikoga posebno, otvorena sam za sve opcija, naravno koje mi se svide!

Story: Kada ste prvi put shvatili da se želite baviti glazbom, kako su izgledali Vaši glazbeni počeci?

Prvi put sam shvatila da se želim baviti glazbom sa osam godina, nakon nastupa na dječjem festivalu 'Glas Solina'. Nakon toga se sve odvilo vrlo prirodno. Išla sam na razne međunarodne festivale i prikupljala vrijedno iskustvo.

Lorena Bućan osvojila je nagradu Cesarica za pjesmu Tvoja i gotovo koju joj je napisao bračni par Huljić
Robert Gašpert 

Story: Jeste li imali podršku obitelji kada ste im rekli da se želite baviti glazbom?

Obitelj mi je od prvog dana velika podrška u svemu i na tome sam iznimno zahvalna.

Story: Zovu Vas 'novom Doris Dragović'. Rekli ste da Vam to laska, ali da je samo jedna Doris. Jeste li imali prilik-e upoznati Doris, je li ona jedan od Vaših glazbenih uzora?

Doris sam zapravo upoznala kada sam imala 12 godina, ali vjerujem da me se ona ne sjeća od tada. Ona je jedna iznimna pjevačica s jako puno kvaliteta i vjerujem da u njoj svako može pronaći inspiraciju.

Story: Što radite kada se ne bavite glazbom? Koji su hobiji u kojima uživate?

Obožavam vrijeme provoditi u prirodi, šetati, voziti bicikl. Doma volim pogledati dobar film.

Story: Na svečanostima i nastupima blistate u haljinama modnog brenda Arileo kojem su svoje povjerenje poklonile mnoge poznate Splićanke poput Jelene Rozge i Danijele Martinović. Prepuštate li se potpuno u njihove ruke kod odabira kreacija?

Ako nemam nešto određeno što bih htjela, onda se skroz njima prepustim. Volim kada mi dizajneri iznesu svoje ideje, jer ipak oni imaju puno više iskustva i znanja. Nakon što mi iznesu ideje, onda ja uđem u priču i kažem svoje mišljenje.

Više fotografija Lorene pogledajte u galeriji. 

Robert Gašpert Lorena Bućan osvojila je nagradu Cesarica za hit rujna s pjesmom Tvoja i gotovo koju su napisali supružnici Huljić