S posebnom ženom u svom životu milijarder Elon Musk došao je na najvažniji modni događaj godine, Met Galu. Doveo je svoju majku Maye Musk (74), slavnu manekenku koja je zablistala u elegantnom izdanju dostojnom prave dame.

Dok se Elon pojavio u crnom smokingu, njegova je majka odjenula Diorovu grimiznu baršunastu haljinu i Chopardov biserni nakit.

Maye Musk ponosna je na svog sina Elona
Profimedia 

Iako je u centru zanimanja obično njezin sin Elon, javnost je oduvijek intrigirao Mayin život koji je bio sve samo ne lak, pogovoto uz muža nasilnika, Elonova oca Errola Muska.

S obitelji se kao djevojčica preselila u Južnu Afriku gdje se s 15 godina počela baviti manekenstvom, a kada je završila fakultet, otvorila je svoju nutricionističku kliniku. Nakon toga se 1970. s 22 godine udala za inžinjera Errola te rodila sina Elona devet mjeseci poslije. Godinu dana kasnije dobili su sina Kimbala, a ubrzo i kćer Toscu.

Maye Musk slavna je manekenka
Instagram 

Errol je Maye fizički i psihički zlostavljao te navodno prisilio da potpuno prekine kontakt sa svojom obitelji, no od njega se nije mogla razvesti od njega jer tadašnji zakoni Južne Afrike nisu smatrali da je to dovoljno dobar razlog za razvod.

Razvesti se uspjela nakon devet godina mučnog braka i okrenula je novu stranicu u životu. Uzela je djecu i otišla od bivšeg muža, a kako nisu imali puno novca dok je radila kao nutricionistica, gotovo ništa si nisu mogli priuštiti. Svojedobno je otkrila kako je izgledalo djetinjstvo njezinih sinova Elona i Kimbala te kćeri Tosce.

'Nisu bili razmažena derišta. Nisam si to mogla priuštiti niti bih ikad željela nešto takvo poticati', istaknula je Maye u intervjuu 2018. godine. Priznala je i da nije imala puno vremena da bi pratila svaki aspekt života svoje djece, a nije im provjeravala ni školske zadaće te su s vremenom naučili krivotvoriti njezin potpis za slučaj da su ga učitelji tražili.

Maye Musk ima troje djece
Instagram 

'Nikada se nisam brinula kako će oni pronaći svoj put u životu. Nisam imala vremena za to', rekla je i otkrila da su joj djeca pomagala pri vođenju nutricionističke klinike. Tako im je pomogla da nauče vrijednost novca i steknu radnu etiku.

Budući da su Elon, njegov brat i sestra puno vremena provodili sami, svatko od njih je našao hobi koji ih je usrećivao.

Elon je tako puno čitao i živio je u nekom svom svijetu, zbog čega su njegovi roditelji išli kod doktora jer su bili uvjereni da je gluh. Uskoro su ga privukla računala i s 12 godina je zaradio novac za svoj prvi program, no trpio je zadirkivanja vršnjaka i nije imao prijatelja.

Njegova sestra Tosca je otkrila da želi biti redateljica nakon što je pogledala film 'Xanadu' i vodi uspješnu karijeru. Elonov brat Kimbal je kao tinejdžer počeo kuhati i Maye se prisjetila kada ju je kao 14-godišnjak oduševio pripremom ribe, koju je donio doma, a kako nije stala u pećnicu, spekao ju je na roštilju. Danas Kimbal ima nekoliko restorana po Americi.

Maye je jednom otkrila i još jedan bolan detalj iz života milijardera. Naime, Elon i Kimbal su dio tinejdžerskih godina odlučili provesti kod svog oca Errola, no to su kasnije požalli.

'Djeca su mi rekla da od palice za kriket više boli udarac ravnalom', ispričala je Maye. Objasnila je i da Elon te dane pamti s puno tuge dok na Kimbalu to razdoblje nije ostavilo puno trauma, a naglasila je da je u to vrijeme i u školama bilo normalno da se djecu fizički kažnjava.

Osim što je odgojila troje jako uspješnih ljudi, Maye je i sama postigla velike stvari. Pojavila se na pakiranju žitarica, bila je zvijezda kampanje zrakoplovne tvrtke Virgin America, a glumila je i u spotu glazbene dive Beyonce.

Ni u 74. ne želi usporiti svoj tempo i još je tražena za manekenske kampanje. 'Ne planiram usporiti. Moja majka je radila do 96. godine svog života. Ja se tek zagrijavam', jednom je pojasnila.

Više fotografija sa sinoćnje Met Gale pogledajte u galeriji.

Profimedia Haljine s Met Gale 2022. godine