Još
Emisije
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

VELIKO FINALE EUROSONGA U TORINU: Neke su svladale emocije, jedan su nastup svi jedva čekali

U Torinu je održan ovogodišnji Eurosong.

 Australija na Eurosongu 2022. Izvor: Profimedia

Finalna večer Eurosonga održana je u subotu u Torinu.

Natjecanje je otvorila jedna od najvećih talijanskih zvijezdi, pjevačica Laura Pausini. Zapjevala je pjesmu za mir, a tijekom nastupa se čak nekoliko puta presvukla. Publika je njezin nastup pratila gromoglasnim pljeskom.

Laura Pausini Medley
Izvor: YouTube

Nakon uvodne pjesme uslijedio je mimohod zemalja finalistica, pa su sa zastavama prošetali predstavnici 25 zemalja, odnosno Češke, Rumunjske, Portugala, Finske, Švicarske, Francuske, Norveške, Armenije, Italije, Španjolske, Nizozemske, Ukrajine, Njemačke, Litve, Azerbajdžana, Belgije, Grčke, Islanda, Moldavije, Švedske, Australije, Velike Britanije, Poljske, Srbije i Estonije.

Prvi su nastupili predstavnici Češke, bend We Are Domi, koji su pjesmom 'Lights Off' oduševili.

We Are Domi - Lights Off
Izvor: YouTube

Rumunjski WRS pjesmom 'Llámame' zapalio je dvoranu. Pjevač je zaplesao uz troje plesača u vatrene modnim kombinacijama. U jednom je trenutku pjevač bacio gornji dio outfita. 

WRS - Llamame
Izvor: YouTube

Portugalka Maro otpjevala je svoju pjesmu 'Saudade, saudade' i izazvala val emocija u dvorani. Pjevala je o čežnji i nedostajanju i sve dirnula.

Maro - Saudade, Saudade
Izvor: YouTube

Energični Finci, poznati bend The Rasmus, predstavili su svoju zemlju pjesmom 'Jezebel'. 

The Rasmus - Jezebel
Izvor: YouTube

Pjesmom 'Boys Do Cry' Marius Bear predstavio je Švicarsku. Pjesmu je sam napisao, a govori o njegovoj nesretnoj prvoj ljubavi. Pozornica oko Mariusa bila ukrašena umjetnim suzama.

Marius Bear - Boys Do Cry
Izvor: YouTube

Francuska je predstavljena pjesmom 'Fulenn'. Nastup obilježen vatrom oduševio je publiku.

Alvan & Ahez - Fulenn
Izvor: YouTube

Jedna od najvećih atrakcija ovogodišnjeg Eurosonga su norveški Subwoolferi, žuti vukovi koji su zabavili sve hitom 'Give That Wolf a Banana'. Zanimljivo je da je njihov identitet još uvijek nepoznat.

Subwoolfer - Give That Wolf A Banana
Izvor: YouTube

Rosa Linn, predstavnica Armenije, svoju je zemlju, koja dvije godine nije bila na Eurosongu, prikazala pjesmom 'Snap'.

Rosa Linn - Snap
Izvor: YouTube

Vatrena Španjolka Chanel pjesmom 'SloMo' užarila je atmosferu u Torinu. Napravila je pravi spektakl uz ovacije publike, a nastupila je u izazovnom kostimu. Mnogi su primijetili i da njezina pjesma podsjeća na hit Dare Bubamare 'Ekstravagantno'.

Chanel - SloMo
Izvor: YouTube

Nizozemka S10 nastupila je jednostavnom koreografijom i kostimom u kojemu je izvela pjesmu De Diepte. Na nogama je čak imala tenisice, a odabrala je i prirodni makeup.

S10 - De Diepte
Izvor: YouTube

Svi su jedva dočekali nastupa Ukrajinaca, Kalush Orchestra, koji su ujedno favoriti večeri, a izveli su pjesmu pod nazivom 'Stefania'. Publika im je cijelo vrijeme pljeskala, a nakon nastupa obratili su se svijetu. 'Molimo vas da pomognete Ukrajini. Pomozite Mariupolju. Spasite Azovstal odmah', rekao je frontmen benda.

Kalush Orchestra - Stefania
Izvor: YouTube

Mladi Nijemac Malik Harris predstavio je svoju zemlju pjesmom Rockstars. Publiku je njegova izvedba dirnula pa su mnogi izvadili mobitele i upalili bljeskalice.

Malik Harris - Rockstars
Izvor: YouTube

Predstavnica Litve, Monika Liu, zapjevala je pjesmu 'Sentimentai'. Monika iza sebe već ima zavidnu karijeru, a u Litvi je čak i jedna od mentorica showa 'The Voice'.

Monika Liu - Sentimentai
Izvor: YouTube

Azerbajdžanin Nadir Rustamli ostavio je dušu i glas na pozornici dok je izvodio pjesmu 'Fade To Black'. Na kraju izvedbe glas mu je počeo drhtati, pa je zaradio pljesak publike.

Nadir Rustamli - Fade To Black
Izvor: YouTube

Belgijac Jérémie Makiese otpjevao je romantičnu pjesmu 'Miss You' i raznježio publiku u Torinu.

Jérémie Makiese - Miss You
Izvor: YouTube

U sličnom je tonu s ljubavnom pjesmom nastavila i predstavnica grčke Amanda Tenfjord koja je nastupila s pjesmom 'Die Together'.

Amanda Georgiadi Tenfjord - Die Together
Izvor: YouTube

Islandski trio Systur otpjevao je country pjesmu 'Með hækkandi sól'. Trio čine tri sestre Svirale su i gitare i odjenule su u pravom country stilu.

Systur - Með Hækkandi Sól
Izvor: YouTube

A već treći put na Eurosongu Moldaviju su predstavili zabavni Zdob şi Zdub & Advahov Brothers. Pjesmom 'Trenulețul', prožetom folklornim taktovima, podignuli su sve na noge.

Zdob şi Zdub & Advahov Brothers - Trenulețul
Izvor: YouTube

Cornelia Jakobs, pjevačica iz Švedska, zajedno s Ukrajincima slovi za favoritkinju Eurosonga. U finalu je otpjevala pjesmu 'Hold Me Closer', a na kraju se i rasplakala.

Cornelia Jakobs - Hold Me Closer
Izvor: YouTube

Sheldon Riley Australiju je predstavio pjesmom 'Not The Same' iza koje stoji posebno značanje. Naime, pjevač boluje od Aspergerova sindroma, a svoj život s njime dočarao je golemim kostimom zbog kojega se jedva kretao po pozornici. I on je, kao i njegova prethodnica, na kraju i izvedbe pustio suzu.

Sheldon Riley - Not The Same
Izvor: YouTube

Ujedinjeno Kraljevstvo u finalu Eurosonga predstavio je Sam Ryder pjesmom 'Space Man'. Iza sebe je tijekom nastupa imao ogromnu metalnu konstrukciju koju su tijekom izvedbe pomicali ljudi odjeveni u crno pa je izgledala kao da se pomiče sama. 

Sam Ryder - SPACE MAN
Izvor: YouTube

Predstavnik Poljske, mladi Ochman, oduševio je pjesmom River. Nastupio je jednostavnom koreografijom, a oko njega su plesali plesači odjeveni od glave do pete u crno.

Ochman - River
Izvor: YouTube

Na pozornicu je konačno stigla i Srbija, odnosno Konstrakta koja je osvojila publiku hitom 'In Corpore Sano'. I ovoga je puta cijela dvorana pljeskala s njom. 

Konstrakta - In Corpore Sano
Izvor: YouTube

Posljednji je nastup pripao Estoncu Stefanu. On je s gitarom u rukama izveo pjesmu 'Hope' i njome zatvorio veliko natjecanje.

Stefan - Hope
Izvor: YouTube

Povezane vijesti

Magazin

Royals

special image

special image

special image

special image

special image

special image

special image

special image