Da rasti u sjeni slavnih roditelja možda jest udobno, ali nije uvijek lako na svojoj je koži osjetio i Brooklyn Beckham, najstariji sin Davida i Victorije Beckham. Iako je od malih nogu uživao u njihovom ogromnom bogatstvu, svoje je prve korake, a i sve ostale korake u životu, napravio pred budnim okom javnosti koja je, kao što svi dobro znamo, brza na osudi.

Brooklyn se suočio sa zločestim komentarima i nakon što mu je poznati brend 'Superdry' otkazao suradnju tijekom koje je za samo nekoliko objava na društvenim mrežama trebao zaraditi milijune. Brooklyn je prije manje od godinu dana potpisao ugovor sa 'Superdryjem', a sad su čelnici kompanije izjavili da su puno prije isteka ugovora 'odlučili raditi s drugačijim talentima za njihovu kampanju proljeće/ljeto 2022' i Brooklyn je ostao bez posla.

Iako ga je njegova supruga Nicola Peltz javno branila i govorila koliko mu teško padaju velika očekivanja, navodno je i ona bijesna zbog toga što 23-godišnjak ne može zadržati posao, čak ni uz debele veze koje imaju njegovi, a i njeni roditelji. Zaredali su se i brojni komentari, iz raznih izvora, koji Brooklyna otvoreno nazivaju- nesposobnim.

Nije da Brooklyn nije pokušao. Nasljednik Beckhamovih okušao se u više različitih poslova pokušavajući pronaći neki koji mu ‘leži’, no niti u jednom pokušaju nije ustrajao, niti je doživio uspjeh.

Barista

Iako je njegov otac, David Beckham, bogatiji od engleske kraljice te je bogatstvo njegove obitelji procijenjeno na 360 milijuna funti, jedan od prvih Brooklynovih poslova svakako se ne može smatrati privilegiranim.

Naime, mladi Brooklyn je svoje prve radne korake napravio kao barista 2015. godine, a prema pisanju Mirrora, za pripremanje i posluživanje toplih napitaka bio je plaćen samo 2,68 funti po satu.

Nogometaš

Nije rijetkost da se djeca slavnih nogometaša i sami okušaju u nogometnoj karijeri, a ponekad se dogodi da pokažu jednak talent kao i njihovi očevi. David Beckham bio je jedan od najboljih nogometaša svijeta, ali čini se da Brooklyn nije naslijedio talent, a navodno se nije previše ni trudio.

Njegov otac nije skrivao da ga je to razočaralo.

Jedan od mojih sinova mi je neki dan rekao: ‘Tata, nisam siguran da želim igrati nogomet’. To mi je malo slomilo srce. Rekao je: ‘Svaki put kad izađem na teren znam da ljudi komentiraju kao je to sin Davida Beckhama, a ako nisam tako dobar kao ti, onda nisam dovoljno dobar’, ispričao je David u intervjuu za ABC.

Model

Nakon što mu je propala nogometna karijera, okrenuto se rezervnoj karijeri obaju svojih roditelja i postao model.

Tijekom godina pojavio se u editorijalima i na naslovnicama raznih modnih časopisa poput Vogue China, Interview i New York Times Style Magazine.

Glumac

S obzirom da je njegova majka nekad bila dio planetarno popularne grupe ‘Spice Girls’, ne čudi da je Brooklyn i sam poželio biti dio glazbene kulture.

2015. udružio se s bendom The Vamps i pojavio se u spotu za njihovu pjesmu ‘Wake Up’ gdje je izvodio neke pokrete iz parkoura. Mnogi su tad vjerovali da je time pokušao pokrenuti glumačku karijeru, no ni od toga nije bilo ništa.

Fotograf

Puno toga se pisalo i govorilo o Brooklynovim vještinama u fotografiji, ali najčešće o tome da nisu baš dobre.

Mladi Beckham je dobio odlične prilike da stekne fotografsko iskustvo, prvo kao asistent proslavljenog modnog fotografa Rankina, a zatim i kao student na Parsons School of Design u New Yorku.

Njegova karijera asistenta neslavno je završila kad je ekipa koja je redovito radila s Rankinom komentirala kako ne mogu vjerovati koliko je nesposoban, a od fotografske škole je sam odustao.

Brooklyn Beckham okušao se u fotografiji
Profimedia 

2017. objavio je knjigu sa svojim fotografijama pod nazivom 'What I See' koju su kritičari složno popljuvali, a prodaja je išla jako slabo. Kad je dobio posao na kampanji za Burberry BRIT izazvao je lavinu bijesa.

Proslavljeni britanski fotograf Chris Floyd je odluku brenda Burberry da baš njemu da ovaj posao nazvao 'devaluacijom fotografije' i 'čistim nepotizmom', a modni fotograf Jon Gorrigan je jednostavno zaključio da je to 'nepravda'.

EPK producent

Iako se nije ubacio u glumu, Hollywoodu se približio zahvaljujući vezi sa svojom budućom suprugom Nicolom Peltz, koja je glumila u filmovima iz 'Transformers' franšize i hit seriji 'Bates Motel'.

Brooklyn Beckham i Nicola Peltz surađivali su na filmu Lola
Instagram 

U filmskoj industriji postoji dio nešto što se zove EPK (Electronic Press Kit), a radi se o selekciji fotografija i videa snimljenih 'iza scene' i koji se koriste za promociju određenog filma.

Brooklyn je bio zadužen za snimanje EPK fotografija za film 'Lola', u kojem je glumila Nicola Peltz.

Chef

Još jedan pokušaj da zaradi (ili u njegovom slučaju potroši) novac je bio kad se okušao u karijeri celebrity chefa.

Mjesecima je na društvenim mrežama dijelio recepte, a sve je kulminiralo njegovim nastupom u kulinarskom showu. Tom je prilikom osam minuta pripremao sendvič i zaradio teško ismijavanje internetskih korisnika, a Mirror navodi da je produkcija na to potrošila oko 100 tisuća dolara.

Fotografije Brooklyna Beckhama i Nicole Peltz pogledajte u galeriji: 

Profimedia Nicola Peltz i Brooklyn Beckham vjenčali su se u travnju 2022. godine