Obožavatelji Netflixove serije “Kruna”, najskuplje TV produkcije svih vremena, u četvrtoj su sezoni te serije svjedočili intrigantnoj sceni u kojoj se princeza Diana i Camilla Parker Bowles nalaze na zajedničkom intimnom ručku nakon Dianinih zaruka za princa Charlesa.

Iako do danas ne znamo s kompletnom sigurnošću je li se ili nije ta situacija doista dogodila i u stvarnom životu, postoje mnogi koji tvrde da su se dvije suparnice doista našle za istim stolom – te odmjerile snage jedan na jedan.

Camilla i Diana našle su se na ručku nakon što se mlada Diana zaručila za Charlesa.
Profimedia 

Kao što znamo, Camilla Parker Bowles danas je vojvotkinja i supruga princa Charlesa već dugi niz godina, kao i njegova najveća životna ljubav koju je volio mnogo prije no što je i upoznao mlađahnu Dianu. Camilla je bila i ostala Charlesova prijateljica i ljubavnica tijekom svih godina njegova braka s omiljenom Lady Di, a znamo i da je u intervju 1995. Diana sama rekla kako je u njihovom braku uvijek bila gužva – jer ih je bilo troje.

S obzirom da su se članovi kraljevske obitelji i Camilla stalno kretali u istim krugovima, bilo je nemoguće izbjeći da se dvije suparnice za srce princa Charlesa ne sreću u javnosti. I Diana i Camilla dolazile su na Charlesove konjičke utrke, na iste evente i partyje, a često su se sretale i u samim kraljevskim rezidencijama. Ne smijemo zaboraviti da je Charles bio čak i krsni kum Camillinom sinu Tomu Parkeru Bowlesu, a kojeg je dobila u braku s Andrewom Parkerom Bowlesom.

No, iako znamo da su se ove dvije žene princa Charlesa definitivno sretale u stvarnom životu, jesu li doista nakon Dianinih zaruka sjele za isti stol i razgovarale o budućnosti s Charlesom, a kao što je to prikazano u ‘Kruni’? Prema riječima Andrewa Mortona, najslavnijeg biografa princeze Diane, jesu.

Diana se udala za Charlesa koji je bio puno stariji od nje 1981.
Profimedia 

Naime, u Mortonovoj knjizi ‘Diana: Her True Story in Her Own Words’, a koja je 1992. napisana u suradnji sa samom Dianom, do tog je famoznog ručka s Camillom doista došlo – i bilo je točno onoliko neugodno koliko bi se moglo i očekivati kada se dvije žene koje se bore za istog muškarca nađu za istim stolom.

Navodno je tako Camilla poslala Diani pisamce u kojem ju je pozvala na intiman ručak i to neposredno prije no što je javnost saznala za njezine zaruke s Charlesom, a nakon što je vijest o vjenčanju Charlesa već bila znana užem krugu kraljevske obitelji. Diana, naivna i mlada, isprva je objeručke prihvatila priliku da se nađe s Camillom te je organizirala ručak za njih dvije u četiri oka.

Camilla Parker Bowles i princ Charles dugi niz godina bili su ljubavnici.
Profimedia 

Camilla je u pismu rekla kako želi vidjeti zaručnički prsten te popričati s Dianom o planovima za vjenčanje. No, Camilla je zapravo došla Diani prenijeti poruku o tome što će ju čekati u budućnosti – no mlada Diana bila je još prenevina da bi shvatila svu ozbiljnost riječi koje joj je Camilla uputila.

Diana je tako Mortonu rekla kako ju je Camilla pitala hoće li ići u lov kada postane članicom kraljevske obitelji. Poznato je kako je Lady Di bila velika protivnica lova, pa je rekla kako ne planira sudjelovati u lovu. Camilla je na to rekla kako je jedino to htjela znati.

Ljubovali su na njegovim lovačkim izletima.
Profimedia 

Iako Diana tada nije shvatila o čemu se radi, Camilla je indirektno izvidjela situaciju i smislila pakleni plan – kada god Charles ode u lov, ona će se s njime nalaziti i ljubovati. Tako su se princ i Camilla godinama nalazili na njegovim ‘lovačkim’ izletima i skrivali se po engleskom selu, dok je Diana samovala sa sinovima Williamom I Harryjem.

Ručak je u trenutku kada je Diana odgovorila na to Camillino pitanje završio, a njezina se suparnica naglo ustala i poželjela joj sreću u budućem braku. S obzirom da znamo da ga je ona u konačnici razorila, možemo reći kako je u najmanju ruku bila neiskrena u svojim željama. 

Camilla i Charles na kraju su se vjenčali 2005.
Profimedia 

Podsjetimo se, nakon godina tajnog ljubovanja, Camilla i Charles rastali su se od supružnika u gotovo istom trenutku - Camilla 1995., a Charles godinu dana kasnije. 2005. su se napokon i vjenčali. Danas je Camilla punopravna članica kraljevske obitelji te supruga budućeg kralja, a kraljica Elizabeta II., Charlesova majka, dala je do znanja kako se nada da će jednog dana Charlesova supruga biti kraljica Velike Britanije te da će joj se pružiti prilika da služi narodu bok uz bok njezina sina. 

Fotografije kraljevske obitelji, Charlesa i njegovih dviju žena - Diane i Camille, pogledajte u našoj galeriji. 

Profimedia Princeza Diana, princ Charles i Camilla Parker-Bowles dugo su živjeli u ljubavnom trokutu