Odavno su poznate one pošalice koje svekrve preimenuju u 'svekrive'. Odnosi punica i svekrva prema svojim zetovima i snahama nikada nije jednostavan, a pogotovo komplicirane situacije mogu postati ukoliko se radi o spajanju bogatih, uglednih obitelji. 

Od uplitanja u obiteljski život, seks skandala koje ne odobravaju ili pak straha da će netko njihovoj djeci oduzeti dio nasljedstva - slavne majke imaju puno razloga za zabrinutost kada dođe do odabira bračnih partnera njihovih potomaka. I dok se neke pomire s izborom svoje djece, neke otvoreno pokazuju netrpeljivost prema novim članovima i članicama njihovih obitelji. 

Primjere takvih svekrva i punica možete pronaći u nastavku. Sasvim smo sigurni da ih baš nitko ne bi poželio za rodbinu. 

Victoria Beckham 

Već ii vrapci na grani znaju da je Victoria Beckham teška svekrva. Naime, njezin se najstariji sin Brooklyn nedavno oženio bogatom nasljednicom Nicole Peltz, a između dvije žene navodno ne da ne cvatu ruže, već se jednostavno ne podnose.

Iako su dame bile u idiličnim odnosima, što nisu skrivale ni na društvenim mrežama, nakon glamuroznog vjenčanja ta je ljubav odjednom prestala. Ranije se šuškalo kako Davidu i Victoriji nije najbolje sjeo predbračni ugovor koji je njihov najstariji sin morao potpisati kako bi Nicola sačuvala svoje bogatstvo u slučaju razvoda. Ipak, to nije bilo ništa neobično s obzirom na to da je otac Nicole Peltz američki financijaš Nelson Peltz čije se bogatstvo procjenjuje na 1.3 milijardi funti što je otprilike tri puta više od imovine Brooklynovih roditelja.

No javila se i teorija kako je cijeloj obitelji Beckham, a posebno Victoriji, zasmetala činjenica da na vjenčanju nisu sjedili za glavnim stolom uz obitelj mladenke. Uz to, priča se da je Victoria strašno zamjerila mladoj Nicole to što joj nije dopustila da se umiješa u organizaciju vjenčanja svog sina.

Podsjetimo se, Victoria i David Beckham jako su bliski s Brooklyjnom te su mu oduvijek davali mnoge savjete po pitanju ljubavnih veza. Sada kada se oženio, čini se kako se malo odvojio od obitelji, pa s njima više ni ne ljetuje, a oni to teško podnose.

Victoria je jako zaštitnički nastrojena prema svom najstarijem sinu
Profimedia 

Kris Jenner

Kris Jenner mnogi nazivaju i glavnom menadžericom i mastermindom iza uspjeha Kardashian-Jenner klana, a ova poznata majka brojne djece jako je protektivna kada je riječ o njihovoj sreći.

Tako nikada nije odobrila brak svoje kćeri Kim za njezinog bivšeg muža Krisa Humphriesa. Navodno je od samog početka sumnjala da Kris Kim želi oženiti samo kako bi se domogao njezinog bogatstva i medijske pažnje. Kimina je majka tako otvoreno rekla kako joj se njegova osobnost ne sviđa te da je uvijek bila velika protivnica tog braka – koji se u konačnici i raspao u rekordnom roku.

Kim i Kris su se razveli nakon samo 72 dana, a mnogi su posumnjali kako se radilo o pametnom PR potezu. Iako to ne možemo sa sigurnošću znati, ono što je poprilično jasno je to da je majka Kim Kardashian od prvog dana cijelu stvar osudila na smrt. Na svakom je koraku komentirala supruga svoje kćeri na zloban način, a nakon rastave je likovala.

Kris Jenner svoje kćeri smatra svojim princezama
Profimedia 

Jane Pitt

Kada je miljenik Hollywooda Brad Pitt ostavio Jennifer Aniston, s kojom je bio 5 godina u braku, zbog kolegice sa seta, Angeline Jolie, njegovi roditelji nikako nisu odobrili tu vezu svoga sina. Poznato je tako da je Bradova majka, Jane Pitt, od samog početka prezirala Angelinu te ju smatrala preljubnicom koja će uništiti njezina sina, što i nije daleko od istine kada uzmemo u obzir što mu je sve priredila posljednjih godina tijekom kojih se povlače po sudnicama zbog razvoda.

Jennifer Aniston i Jane bile su bliske te su se kao snaha i svekrva odlično slagale, pa je Jane jako teško podnijela što Jennifer više nije dio obitelji. Tako se često odbijala pojavljivati u javnosti u društvu Angeline, a navodno u početku nije htjela provoditi vrijeme ni s unučadi koju joj je Angelina rodila.

Brad Pitt s roditeljima i djecom
Profimedia 

Seryl Kushner

Supermodel Karlie Kloss i Joshua Kushner zlatni su mladi par američke biznis elite, no Kushnerovi roditelji blago rečeno nisu bili oduševljeni kada su saznali da im se sin 'spetljao' sa supermodelom.

Naime, Kushner obitelj je obitelj poznatih financijaša, a imaju i brojne veze u politici. Između ostalog, Joshuin brat je muž Ivanke Trump, pa su roditelji Joshue smatrali kako je manekenka puno ispod njegove razine. Tako su Joshua i Karlie čak i prekinuli zbog razmirica s njegovom obitelji koja je htjela osujetiti njihovu ljubav na sve moguće načine.

Posebno se u tom pothvatu iskazala Joshuina majka Seryl, a koja je željela da se njezin sin uda za neku uglednu milijunašicu iz stare, bogate obitelji. Ipak, on je odabrao Viktorijinu anđelicu s kojom sada ima i dijete.

Inače, Karlie otvoreno podupire političku opciju koja se suprotskavila klanu Trumpovih te je velika zagovornica Demokratske stranke. To je samo još jedan moment zbog kojeg ju njezina konzervativna svekrva mrzi.

Karlie Kloss udala se u uglednu Kushner obitelj koja ju nikad nije prihvatila
Karlie Kloss 2018.

Kraljica Elizabeta II.

Kraljica Elizabeta u javnosti nikada ne komentira odnose u obitelji, a ipak, tijekom godina je postalo posve jasno kako bračne supružnike svoje djece generalno nije odobravala. Osim što je bila u stalnim sukobima s avanturama sklonom princezom Dianom, nije bila oduševljena ni kada je njezin najstariji princ Charles oženio svoju dugogodišnju ljubavnicu Camillu.

Osim toga, nije odobravala supruge svoje kćeri Anne, a izborom unuka Harryja da oženi američku glumicu Meghan Markle bila je zgrožena. Izvori bliski kraljevskoj obitelji više su puta otkrili kako Elizabeta smatra da je jedina kraljevske titule dostojna odabranica njezinih potomaka Kate Middleton, supruga princa Williama. 

Najgore sukobe kao svekrva je Elizabeta imala s Dianom, a koja se nije dala ukrotiti i igrati prema kraljevskim pravilima, pa su se zbog otvorene mrženje između nje i ostatka kraljevske obitelji nakon njezine smrti pojavile glasine da je cijelu nesreću orkestrirala sama kraljica!

Kraljica Elizabeta je još jedna svekrva koja nikada nije voljela niti jednu svoju snahu
Profimedia 

Na ovom su putu i Yolanda Hadid, majka sestara Belle i Gigi Hadid, ali i Gloria Campano, majka slavnog glumca Bradleyja Coopera. Navodno je Gloria bila razlog prekida zaruka sina i ruske ljepotice Irine Shayk, a prije toga je otjerala i glumicu Zoe Saldanu te manekenku Suki Waterhouse. Osim toga, nakon smrti svog supruga i Bradleyovog oca, neko je vrijeme živjela sa sinom u kući, što je dodatno smetala njegovim partnericama, posebno ako je bila 'svekrva iz pakla'.

Gigi Hadid i glazbenik Zayn Malikokončali su vezu nakon što je on imao nasilni incident s njezinom majkom Yolandom Hadid koja je poznata po tome da ima punu kontrolu nad njom i ostalo dvoje djece. Zbog toga je nazivaju 'majkom iz pakla', a očito je i svekrva. Navodno su pritom pale teške riječi od Zayna koji joj je urlao da pusti njega i njegovu obitelj na miru, no Gigi je bez razmišljanja stala na stranu voljene majke kojoj i može zahvaliti slavu. Naime, Yolanda je ranije bila poznati model i reality zvijezda

Fotografije najgorih svekrva i punica pogledajte u fotogaleriji. 

Profimedia Pet celebrity dama slove kao najgore svekrve i punice svijeta.