Naš najslavniji i najbolji nogometaš Luka Modrić već je godinama u braku sa ženom svog života, Vanjom. Iako mnogi znaju da par ima troje djece te da se uz njih nikada nisu vezali nikakvi skandali i afere, malo tko zna kako je njihova ljubavna priča uopće započela.

Podsjetimo se, Luka je prvi puta vidio Vanju kada je njoj bilo 25, a njemu 19. Zanosna plavuša privukla mu je pogled kod stadiona Maksimir dok je on igrao za Dinamo. Bilo je to u ljeto 2004. i Luka je prolazio pored puba 'Maxi' na južnoj strani stadiona. Odmah mu je pogled privukla lijepa Vanja, no nije imao dovoljno hrabrosti odmah joj prići.

‘Bio sam previše sramežljiv da bih uopće razmišljao o tome kako stvoriti priliku da je upoznam. Znao sam da se zove Vanja. Saznao sam i da je pet godina starija od mene, ali izgledom to nije odavala. Bila je mladolika, lijepa, i da, odavala je dojam da je drugačija od drugih’, otkrio je Luka jednom prilikom.

Luka i Vanja Modrić u braku su 12 godina
Profimedia 

Prvi put su razgovarali putem telefona, kad je Luka bio na pripremama mlade reprezentacije, Vanja, koja je radila u agenciji Zdravka Mamića zvala ga je u vezi dogovora za obilazak stanova. Luka je otkrio da se trudio što duže zadržati je na liniji te da je razgovor potrajao tri sata.

‘Bio sam silno uzbuđen kad je nazvala, ali sam to, naravno, prikrio. Predstavila se, razmijenili smo nekoliko uvodnih rečenica, u kojima sam joj rekao da sam je viđao u prolazu. Jako sam se trudio stalno postavljati pitanja i otvarati teme, samo da što dulje bude na liniji. Razgovarali smo o svemu i svačemu, o njezinu poslu, o suigračima, o tome kakav će biti Dinamo, kako je meni u Interu, mladoj reprezentaciji, kako živim u Zagrebu. Osjetio sam kako se opustila i tako je naš prvi kontakt potrajao više od tri sata. Bio sam zadovoljan dogovorom da ćemo se vidjeti kad se vratim u Zagreb. Povod je, naravno, trebalo biti pronalaženje stana, ali sama pomisao da ću se s njom sastati bila mi je – wow! Podsvjesno sam se nadao da to što je u prvom kontaktu sa mnom razgovarala tri sata nešto znači. I već sam tad slutio da bi to moglo biti nešto ozbiljno’, opisao je.

Luka i Vanja Modrić imaju troje djece
Instagram 

Kasnije ju je pozvao na kavu, a kad su se našli - do ušiju su se zaljubili.

'Pozvao sam je na kavu da joj zahvalim na pomoći. Bilo je to ugodno čavrljanje. Vrijeme mi je u njenom društvu jednostavno letjelo. I nikad dosta. Bilo je još nekoliko susreta na kavi. Ponekad bih navratio kod nje kući, s obzirom na to da smo živjeli tako blizu', opisao je njihovo upoznavanje koje se dogodilo na Ravnicama tijekom njegovog preseljenja u novi stan. Brzo su shvatili da su srodne duše i više se nisu razdvajali.

Fotografija s vjenčanja Luke i Vanje Modrića
Story 

‘Već sam bio prilično zaljubljen kad sam joj prvi put predložio da iziđemo navečer van. Prihvatila je. Bilo je to 1. prosinca 2004., i to je bio naš dan. Te smo se večeri prvi put i poljubili, u njenom stanu. Ne znam jesam li ikad osjetio takvu sreću do tada. Mislio sam da su sve one priče o leptirićima u trbuhu samo isprazne fraze, ali te sam se večeri osjećao baš tako. Zaljubljen preko ušiju’, rekao je Luka o svojoj lijepoj supruzi.

Podsjetimo se, vjenčali su se u svibnju 2010., a vrlo brzo nakon vjenčanja rodio im se i sin Ivano. To prvo vjenčanje bilo je građansko, a ono crkveno je pričekalo još godinu dana. Tako su 2011. razmijenili zavjete i u crkvi Majke Božje Lurdske u Zagrebu u svibnju 2011. Vanju je pred oltar dopratio Zdravko Mamić. Tri godine kasnije dobili su kćerkicu Emu, a 2017. stigla je i malena Sofia koja je nedavno proslavila 5. rođendan.

Prisjetite se Vanje i Luke kroz godine u našoj fotogaleriji. 

Story arhiva Kako su se Luka Modrić i Vanja Modrić mijenjali kroz godine