Još
Emisije
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

NOVI UDARAC ZA CAMILLU: S Kate će se uskladiti za važan događaj, detalj na princezi od Walesa mogao bi je razbjesniti

Kate Middleton i Camilla Parker Bowles nosit će tijare tijekom posjeta predsjednika i prve dame Južne Afrike Buckinghamskoj palači.

 Camilla Parker Bowles i Kate Middleton Izvor: Profimedia

Princeza od Walesa mogla bi nositi tijaru prvi put nakon nekoliko godina nakon najave nadolazećeg kraljevskog događaja.

 Kate Middleton nosit će tijaru nakon nekoliko godina Izvor: Profimedia

Potvrđeno je da će kralj Charles biti domaćin svog prvog državnog posjeta kao monarha u studenom kada će dočekati predsjednika i prvu damu Južne Afrike. Plan putovanja predsjednika Cyrila Ramaphose i njegove supruge Tshepo Motsepe tek treba biti objavljen - međutim, gotovo svi državnički posjeti Ujedinjenom Kraljevstvu uključuju svečanu večeru, na kojoj članovi kraljevske obitelji često nose neke od najljepših dragulja, uključujući tijare. To znači da će, ako se planira svečana večera za par, Kate, kao i kraljica supruga Camilla, vjerojatno nositi zadivljujuće ukrase za glavu.

 Camilla Parker Bowles i Kate Middleton nosit će tijare Izvor: Profimedia

Posljednji državnički posjet Velikoj Britaniji bio je 2019. godine kada je tadašnji američki predsjednik Donald Trump posjetio zemlju s bivšom prvom damom Melanijom Trump.

Na državnoj večeri tijekom tog posjeta Kate je nosila prekrasnu tijaru Lover's Knot uz haljinu Alexandera McQueena.

 Kate Middleton često nosi Lover's Knot tijaru princeze Diane Izvor: Profimedia

Posljednji put je nosila tijaru nekoliko mjeseci kasnije, u prosincu 2019. za godišnji diplomatski prijem u Buckinghamskoj palači, koji je bio otkazan posljednje dvije godine zbog pandemije Covida.

Ponovno je to bila Lover's Knot tijara princeze Diane, koju je uparila s još jednom haljinom Alexandera McQueena.

 Kate Middleton naslijedila je Lover's Knot Izvor: Profimedia

U međuvremenu, poznato je da je južnoafrički državni posjet bio u ranoj fazi planiranja prije kraljičine smrti u rujnu.

Povezane vijesti

Kralj je posjetio Južnu Afriku u nekoliko navrata od svoje prve turneje po zemlji, koja je uključivala Pretoriju, Johannesburg, Durban i Cape Town, 1997. godine.

Njegovo posljednje putovanje bilo je 2011., kada je zajedno s kraljicom suprugom, tada vojvotkinjom od Cornwalla, imao angažmane uključujući govor o klimatskim promjenama na Sveučilištu u Cape Townu i posjet projektu proširenja područja crnog nosoroga u Phinda Game Reserve. 

 Kralj Charles i kraljica supruga Camilla Parker Bowles u studenom će dočekati predsjednika i prvu damu Južne Afrike Izvor: Profimedia

Posjetili su i Zakladu Nelsona Mandele, gdje ih je primila Graca Machel, udovica bivšeg predsjednika.

Charles je također bio prisutan na Mandelinoj sahrani, koja se održala 2013., napomenuvši da bi svijet bio 'siromašnije mjesto bez njega' i da mu se duguje 'ogromna zahvalnost za ono što je uspio postići svojim životom'.

Kralj i njegova supruga, tada princ od Walesa i vojvotkinja od Cornwalla, također su dočekali predsjednika Jacoba Zumu na početku državnog posjeta Ujedinjenom Kraljevstvu 2010.

Posjet gospodina Ramaphose održat će se od utorka, 22. studenog do četvrtka, 24. studenog, a u Buckinghamskoj palači ugostit će ga kralj i kraljica.

U galeriji pogledajte više fotografija novog kralja Charlesa i kraljice supruge Camille Parker Bowles.

Povezane vijesti

Magazin

Royals

special image

special image

special image

special image

special image

special image

special image

special image