Brojne navijače Real Madrida iznenadila je objava koja je osvanula na Twitteru legendarnog kapetana ovog kluba, Ikera Casillasa.

Naime, na njegovom je Twitteru objavljeno njegovo navodno priznanje da je gay.

Iker Casillas objavio da je gay
Twitter 

'Nadam se da ćete me poštovati. Ja sam gay', navedeno je u objavi koja je ubrzo obrisana.

Mnoge je ovo iznenadilo i začudilo budući da je Casillas u više navrata bio u vezama s više žena, a 12 godina proveo je s novinarkom Sarom Carbonero s kojom ima dva sina.

Iako su oboje poznate osobe, svoju su privatnost držali za sebe, no njihova je veza postala javna kad je Iker prilikom davanja izjave svojoj dragoj na Svjetskom nogometnom prvenstvu u Južnoafričkoj republici 2010. napravio sladak potez.

'Želim zahvaliti svima koji su bili uz mene. Mojim roditeljima, mom bratu, mojim prijateljima i tebi', rekao je i Saru pred kamerama strastveno poljubio.

Ova romantična scena potvrdila ih je kao par, a oni su svoju zaljubljenost prestali skrivati.

Njihov prvi sin Martin, rodio se u Madridu 3. siječnja 2014. U studenom sljedeće godine par je objavio da čeka drugo dijete. Tri mjeseca prije rođenja njihovog drugog sina Lucasa, koji je na svijet stigao 2. lipnja 2016. stupili su u brak.

Bili su poznati kao omiljeni par bez skandala, a zajedno su prošli i neke zaista teške trenutke poput njegovog srčanog udara i njenog raka jajnika, pa je mnoge iznenadilo kad su u ožujku prošle godine objavili da se razvode što je Casillas otkrio u emotivnoj objavi.

Iker Casillas i Sofia Carbonero bili su skupa 12 godina
Profimedia 

'I Sara i ja osjećamo ogroman ponos zbog naše obitelji i ljubavi koju smo dijelili i koja nas je ispunjavala srećom tijekom svih naših zajedničkih godina. Danas naša ljubav kao para kreće u drugom, ali ne udaljenom smjeru, budući da ćemo nastaviti zajedno s predivnim zadatkom bivanja predanim roditeljima kao što smo bili i do sad', napisao je.

'Ovo je odluka koju smo jako dobro promislili i do nje došli zajedničkim dogovorom. Poštovanje, prisnost i prijateljstvo ostat će zauvijek. Naš je prioritet kroz naklonost i kompromise dijeliti brigu oko dobrobiti i obrazovanja naše djece koju ćemo štititi kako bi odrastali u stabilnom i zdravom okruženju', napisao je tom prilikom.

Budući da je godine proveo u sretnoj ljubavi sa Sarom ne čudi da je objava o njegovoj navodnoj homoseksualnosti izazvala mnoga nagađanja španjolskih medija, od ideje da se našalio do sumnje da su mu hakirali profil na Twitteru što je na kraju potvrdio i sam nogometaš.

'Hakiran račun. Srećom, sve je u redu. Ispričavam se svim svojim pratiteljima. I, naravno, najveće isprike LGBT zajednici', napisao je.