Još
Emisije
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

20 GODINA LJUBI KOLEGU, A IZA SEBE IMA PROPALI BRAK: Malotko zna da Jadranka Sloković ima sina s ovim poznatim Hrvatom

Prvi suprug Jadranke Sloković naš je poznati književnik.

 Čedo Prodanović i Jadranka Sloković u vezi su 20 godina Izvor: Story arhiva

Naša poznata odvjetnica Jadranka Sloković već je dugi niz godina u poslovnom, ali i ljubavnom partnerstvu s jednako poznatim kolegom Čedom Prodanovićem, no malo tko zna da je prije njega bila u braku s još jednom javnom ličnosti.

Iako se Jadranku i Čedu često može vidjeti zajedno, kako u sudnici tako i na javnim događanjima, o njima kao paru se zna tek da su vezu započeli 2002. godine, a Jadranka je o svom partneru progovorila u jednom rijetkom intervjuu.

 Jadranka Sloković i Čedo Prodanović su ljubavni i poslovni partneri Izvor: Story arhiva

‘Čedo i ja odlično funkcioniramo, on je prije svega dobar čovjek. I dobro se snalazi u kriznim situacijama, zna okrenuti lošu situaciju u svoju korist. Kao i svi Blizanci, posjeduje neku lakoću postojanja’, ispričala je prije četiri godine za Večernji list.

U istom je intervjuu otkrila da joj bavljenje pravom nije bio prvi izbor, no da su je u sudnicu odvele životne okolnosti.

‘Kako mi je prvi muž bio književnik bez redovitih primanja, a ja sam se bavila prijevodima, netko je morao početi redovito zarađivati. Stalno smo bili u situacijama da smo morali birati koji ćemo račun platiti. I onda sam rekla; idem raditi’, ispričala je Jadranka.

Prvi suprug kojeg spominje bio je naš proslavljeni književnik Branislav Glumac, vjerojatno najpoznatiji po kultnom romanu ‘Zagrepčanka’. Za njega se udala kad je imala samo 23 godine, a Glumac je jednom prilikom otkrio poneki detalj o njihovom upoznavanju.

 Branislav Glumac bio je u braku s Jadrankom Sloković Izvor: Story arhiva

Kad sam nju upoznao, imala je 20-21 godinu, a ja 36-37, bio sam u nekakvoj punoj mužjačkoj i intelektualnoj snazi, što ne znači da danas isto nisam punokrvan u obje snage, da se razumijemo. Nećemo baš tako čovjeka poništiti. Ona je tada stranu literaturu - jer znala je jezike, engleski savršeno, poznavala bolje od mene. Ona je meni otkrila Sylviju Plath, i Johna Updikea kao pjesnika - znao sam ga kao dotad prozaista. Kad je bila trudna i nosila našeg sina Filipa, koji sada kod nje peče svoj odvjetnički i pripravnički zanat, ona je prevodila Plath, a ja sam napisao predgovor za knjigu koja je objavljena u ‘Prosvjeti’, rekao je književnik u ranijem intervjuu za Jutarnji list.

Par je zajedno dobio sina Filipa koji je krenuo majčinim stopama i koji je bivšem paru 2018. podario unuka.

 Jadranka Sloković i Čedo Prodanović u vezi su od 2002. godine Izvor: Story

‘Jedva sam čekala. Veseli me i mislim da je mom sinu bilo vrijeme da se pobrine za tu bebu. Pa, jedva čekam da nekoga počnem maziti jer je moj sin prevelik da se da maziti. Naravno, nastojat ću biti dobra baka, a s druge strane, nisam odustala od posla, tako da moram raditi neku ravnotežu’, rekla je tad Jadranka za IN Magazin.

Razveli su se krajem devedesetih, a njena ljubavna priča s Čedom Prodanovićem započela je 2002.

Da je s bivšim suprugom ostala u dobrim odnosima svjedoči i činjenica da ga je došla podržati kad je u ožujku ove godine njegov najpoznatiji roman ‘Zagrepčanka’ pretvoren u kazališnu predstavu.

Jadranka se pojavila na premijeri predstave koja je održana u KD Vatroslav Lisinski gdje je, kao i uvijek, privukla mnogo pozornosti. 

Povezane vijesti

Magazin

Royals

special image

special image

special image

special image

special image

special image

special image

special image