Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević u subotu je otvorio zagrebački Advent, a malotko zna kako izgleda njegova supruga koja se u javnosti ne pojavljuje gotovo nikad. Isto tako je bilo i ovaj put.

Prva dama hrvatske metropole, Iva Mertić Tomašević, podrška mu je od prvog dana, instruktorica je joge, a ima diplomu iz komparativne književnosti i fonetike. Tomislava je upoznala 2008. godine putem zajedničkih prijatelja. Upoznavanje je urodilo plodom jer je par u vezi više od 13 godina, a u braku oko šest. Zaručili su se 2015. godine, a vjenčali godinu dana nakon zaruka.

Iva Mertić Tomašević voli jednostavan stil odijevanja
Marko Lukunić/PIXSELL 

Gradonačelnik Zagreba nikad nije skrivao koliku ljubav gaji prema aktivizmu, ali i avanturizmu, a par je medeni mjesec proveo u Nepalu.

'Prije pet godina medeni smo mjesec žena i ja proveli na Annapurni. Išli smo do nekih pet tisuća metara nadmorske visine, sve je trajalo nekih dva-tri tjedna. I baš su tada za vrijeme tog našeg medenog mjeseca u Hrvatskoj bili oni prosvjedi Hrvatska može bolje pa smo onda u nekom selu jedva našli papir i marker te napravili neki transparent, fotkali se, našli neki internet i poslali odatle, iz Nepala, podršku prosvjedu. Eto, aktivizam je bio prisutan čak i na medenom mjesecu', rekao je za Večernji list.

Tomislav Tomašević i supruga su se vjenčali 2016. godine
Marko Lukunic/PIXSELL 

Tada je otkrio da mu je podrška supruge vrlo bitna i da osim zajedničkih hobija, dijele i ista politička i životna uvjerenja.

'Supruga Iva i ja još uvijek nemamo djece. Jako se dugo znamo, u braku smo pet godina, ali smo u vezi 12 godina. I ona je principijelna, dijelimo iste vrijednosti. Ne samo da me podržava u svemu što radim već je i zajedno sa mnom u tome. Članica je i Zagreb je naš i Možemo!, dijelimo iste političke vrijednosti i njezina mi je potpora jako bitna', izjavio je tada.

Iva definitivno nije tipična supruga političara, a uvijek se drži ležernijeg stila i jednostavnih modnih kombinacija. Na jednoj premijeri filma mnoge je oduševila kad se pojavila u tenisicama, običnoj crnoj majici i 'normalnim' hlačama.