Rita Ora (32) nekad je privlačila pozornost burnim, ljubavnim životom, a sve se promijenilo kada je upoznala novozelandskog redatelja i oskarovca Taiku Waititija (47) za kojeg se udala u kolovozu ove godine.

Taika je sada u intervjuu kod Louisa Therouxa otkrio da je za njihov prvi susret zaslužan glumac Robert Pattinson koji ih je upoznao i postali su prijatelji te se to kasnije pretvorilo u romansu.

'Zapravo smo se poznavali godinama prije nego smo započeli vezu. Svi misle da smo se upoznali u Australiji prošle godine. Znaš li tko ju je doveo u moju kuću? Rob Pattinson. Doveo ju je k meni', rekao je redatelj. 

Rita Ora udala se za Taiku Waititija
Profimedia 

Mnogima je to privuklo pažnju jer je Pattinson poznat kao nesretan u ljubavi nakon što su 2012. u jednom mediju objavljene fotografije njegove djevojke Kristen Stewart s redateljem Rupertom Sandersom.

Taika je istaknuo da su se Rita i on odmah sprijateljili i da je takav njihov odnos trajao tri godine, a onda su odlučili započeti vezu.

'Bili smo u različitim vezama i svaki put kad bismo se družili samo bismo nadoknadili ono gdje smo stali, a bilo je to dobro prijateljstvo i odlučili smo sve pokvariti. Samo mi se sviđa činjenica da marljivo radimo, oboje imamo svoje poslove i neovisni smo, ali smo i najbolji prijatelji. Dolazimo iz različitih dijelova svijeta, ona je s Kosova, a ja s Novog Zelanda, oni su jako daleko, ali naše je podrijetlo bilo prilično slično. Oboje smo odrasli u siromašnim obiteljima radničke klase, njezin je tata imao kafiće, a ona je puno visila u kafićima kad je bila dijete, a moja je mama radila na takvim mjestima i mnogi članovi moje obitelji uživaju biti u kafićima pa sam ja bio u pubovima puno kao djeca', ispričao je Taika.

Rita Ora i Taika Waititi su u bili godinama prijatelji
Profimedia 

Redatelj filmskih hitova 'Thor Ragnarok' i 'Jojo Rabbit' objasnio je i da mu nije važno je li Rita gledala njegove filmove. 'Ne marim za to, moja mama je gledala moje filmove i sviđaju joj se, to mi je dovoljno', naglasio je Waititi koji iza sebe ima razvod. 

Od 2011. do 2018. je bio u braku s novozelandskom filmskom producenticom Chelseom Winstanley (46) s kojom je dobio dvije kćeri s kojima je pjevačica očito u odličnim odnosima. 

Dok je Taika govorio o odnosu s pjevačicom, Rita je objasnila da ne voli da je fokus na njezinom ljubavnom životu, no ipak je rekla da je jako sretna i zaljubljena.

'Volim ljubav, volim biti zaljubljena, to je nevjerojatno i tako zabavno. Tko ne voli? Živim život punim plućima. Iznimno sam strastvena osoba kada je ljubav u pitanju, ali svoj život ne temeljim na vezama. Ne temeljim svoje trenutke na: 'Oh, pamtit ću ovo zbog te veze', to je samo dodatak mom životu. Uvijek sam bila vrlo uporna u fokusiranju na sebe i svoj rad', ispričala je.

Rob Kardashian je imao buran prekid s Ritom Orom
Profimedia 

Inače, Ritu su u prošlosti prozivali zbog druženja sa zauzetim MMA borcem Conorom McGregorom s kojim je kasnije nastavila tulumariti i u jednom noćnom klubu, dok njegove supruge nije bilo blizu. Također, svojedobno se pričalo kako je na nju ljubomorna i Nicole Kidman zbog supruga Keitha Urbana i njihove suradnje u showu 'The Voice Australia'.

No najviše pozornosti je privukao njezin buran prekid s Robom Kardashianom. Rob je javno rekao da ga je Rita prevarila s više od 20 muškaraca i da je to presudilo njihovoj ljubavi nakon samo nekoliko mjeseci.

Pjevačica je to komentirala rekavši da nikad nisu imali ekskluzivnu vezu i da ga je ostavila. Rob je sve teže podnosio prekid i tražio utjehu u hrani te postao sjena muškarca kojeg su žene diljem svijeta obožavale.