Nema dileme oko toga što je trenutno udarna tema u Hrvatskoj. Kao i prije četiri godine cijelom je državom zavladalo navijačko ludilo i proslava uspjeha naše reprezentacije, a jasno je da mnogobrojne fanove naših Vatrenih zanima baš svaka sitnica o njima.

Od toga kako igraju, do njihovih supruga, djece pa čak i roditelja i braće i sestara, hrvatsku javnost o njihovim herojima zanima baš sve, a mi smo se ovaj put odlučili prisjetiti detalja kojima su naši reprezentativci odlučili ukrasiti svoja tijela-njihovih tetovaža.

Neki zasad nisu stavili niti jednu tetovažu, no neki su zato svoju kožu pretvorili u prava umjetnička djela i svojim iscrtanim tijelima privlače pozornost.

Marko Livaja

Marko Livaja definitivni je rekorder po broju tetovaža. Njegovo tijelo krasi njih preko stotinu pa se čini da je lakše nabrojati mjesta na tijelu na kojima nema tetovaže nego ona na kojima ih ima.

'Imam 110 tetovaža valjda, ali nisam ih radio tri ili četiri godine. Ima mjesta, ali jednostavno nemam volje’, otkrio je Marko Livaja prošle godine za Dalmatinski portal.

Marko Livaja ima 110 tetovaža
Instagram 

Cijeli Livajin torzo i leđa prekriveni su tetovažama. Torzo mu je iscrtan raznim motivima poput mrtvačke glave na grudima, iznad koje ima istetoviran stih ‘Samo retki nađu retke’ iz pjesme Đorđa Balaševića, iznad koje mu se na lijevom ramenu ističe crveni poljubac i ruža, a na istom ramenu ima natpis: ‘Only God Can Judge Me’, odnosno ‘Samo mi bog može suditi’. Na podlaktici iste ruke stoji i poruka na latinskom jeziku: ‘Omnia vincit amor’, odnosno ‘Ljubav sve pobjeđuje’. Na nadlanici lijeve ruke Livaja je istetovirao riječ ‘love’ (ljubav), a na istom mjestu na desnoj ruci riječ ‘hate’ (mržnja).

Tetovaže Marka Livaje
Marko Prpić/PIXSELL 

Na trbuhu ima istetoviran vjerski motiv, sklopljene ruke i lik Djevice Marije, a ispod njega stoji ispisano ime njegove kćeri Elizabet. To nije jedino ime koje je Marko Livaja otisnuo na svojoj koži. Na desnoj podlaktici mu je ispisano ime Franko, a tetovaža je vjerojatno posvećena Franku Bogdanu koji je Livaji bio trener i mentor na početku karijere. Na vratu mu piše ime njegovog brata Mirka.

Na leđima je portret Alexa DeLargea, lika iz kultnog filma ‘Paklena naranča’, a uz njega stoje i simboli Dalmacije i Splita: Dioklecijanova palača, Sv. Duje i tri lava.

Puno je pozornosti posljednjih dana povukla i ispisana tetovaža na njegovom desnom bedru, na kojoj piše:

Marko Livaja ima 110 tetovaža
Profimedia 

‘Bog ima plan za tebe i u to ne sumnjaj, i ono što ti je On naumio neće ti izmaknuti iz ruke. Ako nešto izmakne, znači da nije za tebe. Bar ne u ovom trenutku. Što ti je činiti? Vjeruj! I vidjeti ćeš, sve se okrene nezamislivo bolje nego si ti želio i planirao. I ne zaboravi - zahvali na svemu, jer sve je za tvoje dobro. I udarci - oni odgajaju! Suze - one pročišćuju! Padovi - da ih nije kako bi prepoznao let’, stoji na Livajinoj tetovaži.

Marcelo Brozović

Još jedan Vatreni koji je poznat kao vatreni obožavatelj tetovaža je Marcelo Brozović. On trenutno ima 20-ak tetovaža.

Obje ruke su mu od šaka do ramena prekrivene različitim tetovažama. Na lijevoj ruci ima tetovirane motive ruže, nogometne lopte, krune… 

Na šaci nosi dvije kockice za igru uz koje se smjestio logo njegovog modnog brenda Hardwork Epic Brozo, žuti emotikon koji se drži za bradu, a koji je britanski The Sun svojedobno uvrstio na popis najružnijih tetovaža nogometaša.

Posebno mu se ističe tetovaža na vratu koja prikazuje malenu bombu zbog koje su ga ranije zezali njegovi suigrači.

Marcelo Brozović ima 20 tetovaža
Profimedia 

‘Majko moja mila, prešao si igricu’, napisao mu je tad Ivan Perišić.

‘Puko si kao kokica, a ne bombica’, poručio mu je Dejan Lovren.

Borna Sosa

Mladi Borna na sebi ima 15-ak tetovaža, a većinu je posvetio omiljenim glumcima. Osim Leonarda Di Caprija, Heatha Ledgera i Johnnyja Deppa, 24-godišnjak ima i tetovažu s likom košarkaša Michaela Jordana i jednu koju je posvetio Kobeu Bryantu.

Borna Sosa ima 15 tetovaža
Goran Čižmešija 

Također, na prsima ima tetovažu posvećenu Chesteru Benningtonu, preminulom frontmenu benda Linkin Park. Do njega ima tetovažu mladog Anakina Skywalkera i pokraj njega lik Darth Vadera iz Star Warsa. Osim toga, ima i natpis ‘90's kid’, čime aludira na vrijeme kada je rođen i odrastao.

Jednu tetovažu posvetio je rodnom Zagrebu uz koji je posebno vezan. Ima još i raznih zanimljivih tetovaža na rebrima i leđima, ali rijetko ih pokazuje pa se mogu vidjeti tek na ponekoj fotografiji na Instagramu.

Dejan Lovren

Lovren je i sam svoje tijelo odlučio ukrasiti brojnim tetovažama. Kako ne krije da je obiteljski čovjek, ne čudi da je posebno mjesto, na prsima, posvetio imenima supruge Anite i kćeri Elene. Na rebrima mu je na engleskom ispisan citat: 'Ne biraš svoju obitelj. Oni su božji dar tebi kao što si i ti božji dar njima'.

Dejan Lovren ima tetovaže posvećene obitelji i vjeri
Profimedia 

Na desnoj nadlaktici istetovirani su mu datumi rođenja majke, oca, brata, kćeri Elene i sina Josipa. Odmah ispod je ispisao i ime sina. 

Osim obitelji, na njegovoj su koži svoje mjesto dobili i vjerski motivi. Tako Dejan na lijevom ramenu ima Bogorodicu s djetetom, a na desnom lik Isusa. Na lijevoj podlaktici ima tetovažu koja prikazuje razapinjanje Isusa, a ispod toga je natpis na hebrejskom.

Tetovaže Dejana Lovrena
Igor Kralj / PIXSELL 

Domagoj Vida

Domagoj Vida ima tetovažu Ivana Pavla II.
Matija Habljak/PIXSELL 

Za razliku od nekih svojih kolega, Domagoj Vida ima samo jednu tetovažu. Na lijevoj ruci istetovirao je portret Pape Ivana Pavla II.

Ivan Perišić

Perišić ima jednu od definitivno najzanimljivijih i najneočekivanijih tetovaža među nogometašima ima Ivan Perišić koji je istetovirao kokoš s loptom što je posveta njegovom simpatičnom nadimku iz djetinjstva: Koka.

Ivan Perišić ima tetovažu kokoši s loptom
Igor Kralj/PIXSELL 

Na istoj nozi je list ukrasio podsjetnikom na doček u svom rodnom gradu, Omišu, gdje su mještani nakon velikog uspjeha Vatrenih na Svjetskom prvenstvu u Rusiji na utvrdi Mirabela izvjesili hrvatski dres s njegovim brojem četiri.

Ivica Ivušić

Ivica je ranije rekao da obožava tetovaže, ali da nastoji ne pretjerivati. Istaknuo je da svaka njegova tetovaža ima određeno značenje.

Na desnoj ruci su mu istetovirani žensko lice, veliki sat i ruže.

Mislav Oršić

Mislav Oršić istetovirao je ime supruge Suzane
Profimedia 

Oršić je bio prilično skroman prilikom ukrašavanja svog tijela. Ima samo jednu, ali, njemu očito jako značajnu tetovažu. Radi se o imenu njegove supruge Suzane koje stoji na njegovoj desnoj podlaktici, a u više navrata je snimljen kako nakon pogotka ljubi tu tetovažu.

Martin Erlić

Naš mladi reprezentativac na lijevom ramenu ima istetovirane stepenice i sat, na potkoljenicama riječi 'courage' (hrabrost) i 'strength' (snaga) kao i lik spartanskog vojnika na lijevoj natkoljenici.