Vlatka Pokos često voli dati svoj sud o aktualnim društvenim događanjima, a ovog je puta opasku usmjerila prema navijačima koji pobjede Vatrenih slave uz pjesme Marka Perkovića Thompsona.

Bivša televizijska voditeljica smatra da hitovi pjevača iz Čavoglava promiču ustaštvo te je podsjetila kako je Thompsonu zabranjeno nastupati u 'civiliziranoj Europi'.

Status Vlatke Pokos kojeg je postavila u opis svoje selfie fotografije na Instagramu – prenosimo u cijelosti.

'Doista se divim našoj reprezentaciji i iznimno sam ponosna na njih; o tome i pišem u svojoj kolumni zaStory.hr. Međutim, postoji jedna stvar koja je pogrešna i neprihvatljiva, a neprestano se ponavlja, a to je slavlje uz Thompsona! To je pjevač koji promovira fašizam i ustaštvo i njegovi nastupi su zabranjeni u civiliziranoj Europi, kao što ga se grozi i svaki pristojan čovjek koji poznaje elementarne činjenice o Drugom svjetskom ratu i mračnom dijelu hrvatske povijesti', započela je Vlatka pa je nastavila s lekcijom iz ne tako davne povijesti.

Marko Perković Thompson drži se za ruke
Duško Jaramaz/ PIXSELL 

'Pjevanje o zločinačkoj tvorevini Herceg-Bosni u kojoj se provodilo etničko čišćenje i otvarali koncentracijski logori za Bošnjake je POGREŠNO i nema nikakve veze s domoljubljem! Veliki sam domoljub, volim Hrvatsku, ali protiv sam svakog ekstremizma i svojatanja teritorija tuđe zemlje. Nema nikakve razlike između Velikosrba i Velikohrvata, nikakve!', direktna je bila Pokos pa je svoje obraćanje završila savjetom:

'Riječ je o istom zlu! Fašističke simbole, ustaštvo i one koji ga promoviraju treba zabraniti zakonom, a mladim ljudima treba jasno i glasno objasniti da je ustaški pokret bio zlo koje je izvršilo monstruozne zločine i zauvijek obilježilo Hrvatsku. Stoga, divni naši mladići i muškarci, recite NE fašizmu i pjevajte domoljubne pjesme koje ne promoviraju ustašku ideologiju. Domovina se voli srcem i istinom, nadasve istinom, a ne promoviranjem zločinaca i izdajica hrvatskog naroda. Ustaše su bili upravo to: ZLOČINCI I IZDAJICE.'

Vlatka je za izneseni stav nagrađena s preko tisuću i petsto lajkova, a komentiranje objave je zabranila. No, mnogi njezini pratitelji bili su dosjetljivi pa joj kritike upućuju ispod fotografija koje nije zaključala.