Jedna od najpoznatijih glumica s prostora bivše Jugoslavije, Neda Arnerić, posljednje četiri godine prije smrti nije proživjela lako.

Neda je preminula u 67. godini života, 2020. u svom stanu u Beogradu. Brat Predrag pronašao ju je na stolcu za stolom. Hitna pomoć je konstatirala smrt i nije bilo tragova nasilja.

Neda Arnerić preminula je 2020. u 67. godini života
Damir Dervišagić/Kurir 

2016. godine Kurir je izvijestio da je Neda pala sa terase, s visine od 10 metara na metalni limeni krov pomoćnog objekta u prizemlju njezine zgrade.

Šuškalo se o pokušaju samoubojstva, što je glumica demantirala tvrdnjom da se poskliznula dok je prala rublje. Suprug Milorad cijelo je vrijeme bio uz nju i brinuo o njoj dok se nije potpuno oporavila. Mnogi su tada nagađali da se Neda htjela ubiti, ali ona je to oštro demantirala.

2019., samo dva mjeseca nakon smrti Nedinog supruga, Milorada Meštrovića, Nedu je brat nakon što su mu se nije javljala na telefon, brat ju je pronašao kako leži na podu bez svijesti. Prebačena je u bolnicu, a nakon dijagnostike, dežurni liječnici ustanovili su da joj je tlak 50 sa 20, pa je odmah započeta terapija za reguliranje njenog teškog zdravstvenog stanja.

Neda Arnerić predozirala se tabletama za smirenje i hipertenziju
Story arhiva 

Glumica je navodno popila 20 tableta za smirenje u kombinaciji s lijekovima za hipertenziju i iznenada se srušila u svom stanu.

'Neda je primljena na odjel toksikologije u besvjesnom stanju. Iz dana u dan postaje sve stabilnija, ali trenutno se ne može sama brinuti o sebi. Tim medicinskih stručnjaka donio je odluku da je zadrže na VMA koliko god bude potrebno, odnosno do potpunog oporavka, a pretpostavka je da će to biti najmanje mjesec dana. Nakon smrti supruga Milorada Mešterovića, Neda živi sama u stanu i nema se tko brinuti o njoj. Zbog lošeg psihičkog stanja, savjetovana joj je liječnička njega barem neko vrijeme, da se sličan nesretni slučaj ne ponovi', otkrio je tada izvor za Kurir i dodao da glumicu redovito posjećuje rođeni brat.

Samo dan ranije dala je intervju za Dnevni avaz povodom konferencije u Zagrebu pod nazivom 'Žene u filmskoj industriji' i izjavila da je tuga koju osjeća zbog smrti supruga neopisiva.

Neda Arnerić nikada nije preboljela smrt supruga
Dragana Udovičić/Kurir 

Proslavljena glumica nakon 40 dana vratila se kući, a zatim otkrila kako se osjeća.

'Dobro sam, ne brinite. Sada se osjećam super. Super sam i sve ide na bolje. Hvala', rekla je.

Podsjetimo, imala je dva propala braka - jedan s kolegom Dejanom Karaklajićem, kojeg je upoznala na snimanju jednog filma, drugi s 32 godine starijim kolegom Radetom Markovićem.

1981. godine udala za kirurga Milorada Mešovića, s kojim je bila u velikoj ljubavi, sve do njegove smrti 2018. godine.

Neda Arnerić i Milorad Meštrović bili su u braku 37 godina
Dragana Udovičić/Kurir 

Neda i Milorad kroz gotovo 37 godina braka proživjeli su mnogo toga, no jedina im se želja nikada nije ispunila - željeli su se ostvariti u ulozi roditelja, pa su nakon dugogodišnjeg braka odlučili posvojiti dječaka. Međutim, ubrzo su odustali.

'Jednom smo htjeli posvojiti dječaka, ali je procedura bila toliko komplicirana da smo na kraju morali odustati', rekla je Neda u jednom intervjuu prije nekoliko godina.