Pax Jolie-Pitt (19) najtajnovitije je od šestero djece bivših supružnika Angeline Jolie (47) i Brada Pitta (59), a nisu ga posvojili iz jednog razloga.

Ipak, povremeno do javnosti dopru informacije o njemu. Tako je američki Page Six otkrio da Pax ganja umjetničku karijeru, no pritom ne želi pomoć svojih slavnih roditelja.

Pax Thien Jolie-Pitt sin je Angeline Jolie i Brada Pitta
Profimedia 

Naime, želi biti slikar i pritom će se koristiti pseudonimom Embtto, a ne prezimena bivšeg glumačkog para. Pax će na taj način biti siguran da je svaki uspjeh, koji ostvari, isključivo njegova zasluga, ne majke Angeline i oca Brada. Navodno se Pax trenutno i priprema za svoju prvu izložbu koja bi trebala biti u Tel Avivu, no više detalja od toga nije poznato.

Inače, Pax je rođen 2003. godine u Vijetnamu kao Pham Quang Sang, a glumci su ga posvojili kada je imao tri godine. Za njega kažu da se najrjeđe pojavljuje u javnosti kao i da najmanje voli kamere.

Gotovo se ništa ne zna o njegovim biološkim roditeljima, a Time je pisao da su ga pronašli u lokalnoj bolnici u Vijetnamu, napuštenog nakon rođenja. 'U počecima sam mislila da neću posvojiti dijete iz Vijetnama jer je Maddox iz Kambodže, a te dvije zemlje imaju kompleksnu povijesti', rekla je Angelina jednom misleći na ratne situacije.

Pax Thien Jolie-Pitt sin je Angeline Jolie i Brada Pitta
Profimedia 

Ipak, vjerovanje u to da će u budućnosti svi biti obitelj, odlučila je suprotno. 'Proveo je tri i pol godine na jednom mjestu, u jednoj sobi, na jednom željeznom krevetu, bez izbora, bez slobode. Odjednom, stigao je ovdje u veoma slobodnu situaciju', rekla je Angelina nakon što su ga Brad i ona posvojili, dok ga je u intervjuu za People u sličnom vremenu nazvala 'najglasnijim članom obitelji'.

Pax se 2014. godine pojavio u 'Maleficent' te 2016. godine u 'Kung Fu Pandi 3', filmovima u kojima je njegova majka ostvarila važne uloge. Također, sudjelovao je u kreiranju Angelininog ratnog filma 'First They Killed My Father' zajedno s bratom Maddoxom.

Ipak, Angie je u jednom intervjuu za BBC Radio otkrila da njezina djeca ne žele ići stopama svojih roditelja. 'Nitko od njih ne želi biti glumac. Zapravo, njih zanima glazba', rekla je Jolie.

Pax Thien Jolie-Pitt sin je Angeline Jolie i Brada Pitta
Profimedia 

Srednju je školu u Los Angelesu Pax završio u lipnju 2021. godine, ali na službenoj se proslavi nije pojavio zbog potencijalne medijske hajke. 'On je veoma stidljiv i vjerojatno nije htio dovesti medijski cirkus na događaj', rekao je blizak izbor za The Sun.

Iako je poznato da je s majkom u odličnim odnosima, otkako su se Angie i Brad razveli i otkako je krenula sudska bitka za skrbništvo, pisalo se da se i odnos između Paxa i Brada zakomplicirao. Naime, još prije nekoliko godina u javnost je procurilo da je Angelina sinu rekla da ga otac nikad nije želio posvojiti.

Još 2018. US Weekly je objavio da je Angelina navodno, tad 15-godišnjem Paxu, tijekom razvoda rekla da ga 'otac nikad nije želio', a njihov izvor također tvrdi da je dječaku rekla kako je Brad pobjesnio kad je saznao da je ona, protiv njegove volje, ipak pokrenula proces posvajanja.

Pax Thien Jolie-Pitt sin je Angeline Jolie i Brada Pitta
Profimedia 

'Iako je Brad to porekao, to je jako narušilo njegov odnos sa sinom', tvrdio je izvor i objasnio da je Brad izrazio zabrinutost oko posvajanja trogodišnjaka koji nije govorio engleski, manje od godinu dana nakon što su dobili svoju prvu biološku kći Shiloh.

To je, tvrdi izvor, 'bilo jako teško razdoblje za njih kao par', a Angelina je Bradu tad navodno rekla: 'Pax me treba više nego Shiloh'.

'To je skoro bio kraj njihove veze, ali Brad je ipak odlučio ostati', dodao je izvor.