Branko Đurić Đuro (60) čestitao je na Facebooku supruzi Tanji Ribič (54) zajedničkih 30 godina.

'Što drugo mogu nego ti reći - od sveg srca ti hvala! Hvala za ovih blještavih 30 godina', napisao je bosanskohercegovački glumac i glazbenik uz video sa suprugom na jahti.

'Nemam riječi, kao ni tada kad je prije 30 g. iskrsla iskra...', odgovorila mu je pjevačica i glumica Tanja.

Inače, Branko se s obitelji rijetko pojavljuje u javnosti, a prošlog ljeta je došao sa suprugom i starijom kćeri Zalom (27) na 69. Pula Film Festival.

Podsjetimo, Branko je 1998. oženio Tanju i osim Zale imaju i 17-godišnju kćer Elu. Tanja je svojedobno u intervjuu za Azru otkrila kako je upoznala Đuru.

'Upoznali smo se kada je došao kao glumac gostovati u našem kazalištu u Sloveniji. Igrali smo muža i ženu i zaljubili se. Osvojio me je svojom karizmom, dobrotom i inteligencijom', ispričala je pjevačica.

Otkrila je i što čini njihov brak jakim.

'Ljubav i tolerancija. Ako nema toga, ništa drugo ti ne može pomoći. Super je ako imate isti ukus, ali ništa bez ljubavi i tolerancije. Na tim vrijednostima i mi gradimo naš brak, trudimo se, pogotovo sad jer je Đuro često na putu. Drugačije je posljednje dvije godine. To je sirova realnost, ne budim se više svaki dan s njim. Neka bi žena rekla: 'Budi sretna nakon 25 godina'. Ali ne, meni je to još uvijek kao prva godina', ispričala je Tanja.

Tanja Ribič i Branko Đurić su u braku od 1998.
promo 

Također je otkrila da ih je na brak potaknula prijateljica. 'Kad smo trebali da vjenčati, tada smo već imali kćerku Zalu, tako da nam to nije bila velika prekretnica u životu. Sjećam se da je naša prijateljica Vika Potočnik, koja je tada bila gradonačelnica Ljubljane, predložila da nas vjenča i oboje smo se odmah usuglasili s tom idejom. Naš brak i dan-danas funkcionira savršeno i mislim da nema univerzalne formule za očuvanje sklada u zajednici. Prije nisam znala da netko može biti zaljubljen toliko godina, ali ja drukčije ne mogu osjećati, jer je to ON… za mene najbolji', rekla je Tanja.

Njezina i Đurina starija kći Zala krenula je njihovim stopama te se bavi glumom i glazbom. Branko je svojoj mezimici skladao neke od pjesama i pomogao joj je sa spotovima.

'Budući da mi je tata genije za te stvari, pozvala sam ga i objasnila ideju za spot i kako mi nešto fali. Odmah kad sam završila sa svojim monologom, tata je našao rješenje i na pitanje je odgovorio s lakoćom, kao da sam ga pitala koji mu je broj cipela', ispričala je Zala za Azru 2020. kada je objavila pjesmu 'Balance'.

Istaknula je i da otac nikad nije utjecao na njezine odluke. 'Uvijek mi je dopuštao da radim što želim, dok to radim s ljubavi u srcu. Ali on utječe na moje odluke nesvjesno, jer ga beskrajno volim i poštujem, te kada ne znam kako bih reagirala u nekoj situaciji, pomislim 'kako bi to napravio moj tata', rekla je mlada glumica koja je objavila i knjigu za djecu 'Samorog Samo'.

Glumac iz prvog braka s Nevenom Đurić ima sina Filipa (32).