Tom Cruise i Nicole Kidman su od statusa zlatnog holivudskog para dogurali do toga da se sad ne žele istodobno pojaviti na istom događanju. Nicole je ljubav s Cruiseom skupo koštala.

Par je zajedno proveo 11 godina braka, a tijekom sretnih godina posvojili su i dvoje djece, sina Connora i kći Isabellu koje su nastojali držati dalje od očiju javnosti.

Nicole Kidman i Tom Cruise su bili u braku 11 godina
Profimedia 

Kada se holivudski par razveo 2001., mnoge je to šokiralo i nije se znalo što im je presudilo. No kasnije je procurilo u javnost da Nicole nije mogla trpjeti sve veći pritisak Scijentološke crkve kojoj je Tom pripadao i vodila je bitku za svoje mentalno zdravlje.

Bivši visokopozicionirani član Scijentološke crkve Mike Rinder u svojoj je knjizi ‘A Billion Years: My Escape From a Life in the Highest Ranks of Scientology’ otkrio je da se Tom Cruise počeo povlačiti iz scijentologije dok je 1997. s Nicole snimao film ‘Oči širom zatvorene’ što se čelnicima crkve nikako nije svidjelo i napravili su sve da svoj najveću zvijezdu vrate u sektu, a to ga je pak udaljilo od supruge.

Glumicu je suprug ranije pokušavao povući u scijentologiju, no ona ‘nikad nije izrazila želju da se pridruži crkvi ili nauči nešto o njoj’. Tu nije pomogla ni činjenica da je Nicolein otac psihijatar, dok se scijentologija protivi psihijatrijskom liječenju.

‘Da nije bila supruga Toma Cruisea, već bi joj njena obiteljska povezanost sa psihijatrijom onemogućila da sudjeluje’, navodi Rinder.

Nicole Kidman i Toma Cruisea je navodno rastavila scijentologija
Profimedia 

Čelnike crkve je, piše on, brinuo utjecaj koji je Nicole Kidman imala na njihovu najslavniju zvijezdu, te su je čak špijunirali i prisluškivali njene telefonske razgovore.

No, vjerojatno najteži i najbolniji udarac koji su uspjeli zadati Nicole je činjenica da su protiv nje, piše Rinder, okrenuli njenu i Tomovu posvojenu djecu. Uzeli su ih pod svoje i indoktrinirali teorijom L. Rona Hubbarda, o takozvanim supresivnim osobama. Prema učenju scijentologije, supresivna osoba je netko tko se smatra neprijateljem crkve i koga se mora utišati ili uništiti.

Kad su se Tom i Nicole razvodili Bella je imala osam godina. Nicole se nakon toga preselila u New York te su ona i Tom dijelili skrbništvo nad djecom. U početku je sve bilo u redu, no Tom je s vremenom počeo djecu voditi u Scijentološki centar gdje su počeli s ‘audicijama’. Nicole je tijekom 2024. godine bila često odsutna zbog snimanja, a kad je htjela provesti vrijeme s djecom, oni su tad bili u scijentološkom ljetnom kampu.

Već su iduće godine djeca cijelo vrijeme bila s Tomom, a čak su se i školovali kod kuće. Nicole je kasnije otkrila da je teško podnosila kraj braka i da je pala u depresiju od koje se pokušala izvući posvećujući se poslu.

Isabella Cruise i Connor Cruise su djeca Nicole Kidman i Toma Cruisea
Profimedia 

Kad je došla k sebi, djeca su već bila posvećena scijentologiji i toliko su se udaljili od majke da su Tomovu novu suprugu, Katie Holmes, zvali ‘mama’.

Nicole gotovo 20 godina nije imala normalan kontakt s kćeri, niti joj je bila pozvana na vjenčanje u listopadu 2015. Tom, koji je vjenčanje platio, bio je pozvan, ali je odlučio ne doći jer je Isabella željela da se sve odigra potiho.

‘Vjenčanje je održano po scijentološkoj ceremoniji. Nicole nije bila tamo. Nije ni znala da joj se kći udaje’, rekao je tad izvor za New York Post.

O odnosu Toma i Isabelle s Nicole pisala je i glumica Leah Remini, koja je također napustila scijentologiju. Ona je u svojoj knjizi ‘Troublemaker: Surviving Hollywood and Scientology’ opisala kako se na vjenčanju Toma Cruisea i Katie Holmes vozila s njegovom posvojenom djecom i kad ih je pitala viđaju li majku nakon razvoda od oce, Isabella je navodno odgovorila: ‘Ne ako imam izbora. Naša majka je je**** supresivna osoba’.

Odnos Isabelle Cruise s majkom Nicole Kidman
Profimedia 

Kakav je trenutno odnos njih dvoje s majkom nije poznato u javnosti, budući da su oboje prilično povučeni i ne daju često izjave i intervjue, a o njima se Nicole kratko oglasila u intervjuu za The Sun iz 2019.

Majčinstvo je putovanje. Bit će tu nevjerojatnih uspona i padova, bez obzira jesi li posvojiteljica ili biološka majka, no ono što djetetu treba je ljubav. Oni su izabrali biti scijentolozi. Naš je posao kao roditelja da im uvijek ponudimo svoju bezuvjetnu ljubav’, rekla je tad.

Godinu dana kasnije Isabella je u rijetkom intervjuu otkrila da se redovito čuje s Nicole, a sad joj je pokazala i javnu podršku.

Naime, Nicole je podijelila fotografije iz finala serije ‘Love And Death’ u kojoj je bila izvršna producentica, a Isabella je bila među prvima koji su lajkali objavu.