Jedan je od najboljih mladih glumaca Filip Vidović odličan je plesač, a sada je pokazao koliko se dobro snalazi u ulozi modela. Šarmantno i odvažno 32-godišnjak stao je pred objektiv našeg fotografa i otkrio tko je najviše utjecao na njegov nonšalantan stil. Objasnio je zašto je dobro riskirati, a dotaknuo se i svoga ljubavnog statusa. Naime, nakon što je prošle godine objavljeno da je prekinuo zaruke s plesačicom Natašom Pavičević, posljednjih tjedana počelo ga se spajati s voditeljicom Mijom Kovačić.

Čini li odijelo čovjeka?

Odijelo primarno ne čini čovjeka, ali sve što čovjek odašilje... odijelo koje nosi, ljudi s kojima se druži, poslovi koje odabire, proizlazi iz jednog izvora - osobnosti. Tako je i odijelo velik dio te priče.

Kako biste opisali svoj stil? Što je najviše utjecalo na njega?

Moj odnos prema odjeći je nonšalantan. Njome se ne opterećujem, ali nije mi strano da se odjećom ponekad osobnije izrazim. Najviše su utjecaja imali okolina, posao i žene, naravno.

Filip Vidović
Goran Čižmešija 

Riskirate li kada je odjeća, styling u pitanju?

Kao osoba sklon sam riziku pa se i odjeća nalazi pod tim kišobranom.

Koliko ste u životu spremni na rizik?

Volim rizik, mislim da je potrebno riskirati. Ne vidim ništa loše u tome. Često nam se događa neka vrsta sigurne zone koja zna biti pogubna. Najljepša i najbolnija iskustva dolaze iz riskiranja. Nitko ne voli taj bolni trenutak, ali što ako ti se pritom dogodi ono najčarobnije, najvrednije i najmagičnije. Mislim da je to ipak vrijedno toga.

Filip Vidović
Goran Čižmešija 

Koliko su vam kostimi važni u stvaranju likova koje glumite? Utječe li kostim na vašu glumu?

Kostim uvijek dolazi na kraju, kao šlag na tortu. U trenutku kada kostim dođe, najčešće je uloga već gotova. Za vizualno i likovno stvaranje lika, kao i za produbljivanje i osjećanje samog lika mislim da je jako važan. U samom procesu stvaranja uloge treba polako misliti o kostimu jer on uvelike utječe na to kako hodaš, kako se držiš, dakle na stvaranje nekog lica.

Kada se govori o mladim i talentiranim glumcima, vaše se ime uvijek spominje među prvima. Nosi li to određeni pritisak da u svakoj ulozi morate briljirati ili je jednostavno samo lijep osjećaj?

Drago mi je da je tako i nadam se da će tako i ostati. Uvijek se trudim raditi najbolje što mogu u danim okolnostima. Nikada nisam zbog toga osjećao pritisak, najvažnije je raditi, a sve ostalo dolazi kao posljedica. Barem se ja takvom svijetu nadam.

Filip Vidović
Goran Čižmešija 

Upoznali smo vas kao izvrsnoga glumca, ali i plesača. Koje vaše talente još ne znamo?

Volim sport, treninge, znam pjevati, ali ne bih rekao da posebno dobro pjevam. Možda se i ja iznenadim nekim svojim još neotkrivenim talentima.

Nedavno je završeno snimanje filma ‘Šta će selo reć’, možete li nam otkriti detalje o svojoj ulozi?

Priča je to o paru koji pokušava dobiti dijete i ne uspijeva. Obitelj ih ne podržava, ali naposljetku ipak imaju jedno drugo. Ja sam muškarac u tom paru.

Brine li vas u životu ‘što selo govori’?

Uvijek čuješ što selo govori, možda nekad malo pecne, ali ne brine me to. Treba gledati svoja posla, svoj život i brinuti se o tome, a što netko misli i koliko se zamara razmišljanjem o tuđem životu, to me ne zanima.

Filip Vidović
Goran Čižmešija 

Rekli ste da ćete prošlu godinu pamtiti po turbulentnim emocijama i ne toliko lijepim događajima.

Konkretan i jasan osvrt na prošlu godinu još nemam. To biste me trebali pitati za nekoliko godina, kada se stvari nekako slegnu.

Kako se liječi ranjeno srce?

Rekao bih da je točna izreka da vrijeme liječi sve rane.

Prošlo je već gotovo pola ove godine, kakva vam je dosad?

Zasad puno radim, a volio bih da tako i ostane. Planiram neke projekte, a gotovo je pri kraju autorski projekt ‘Prijatelji’ s Marinom Klišmanićem i Karlom Bernikom u režiji Vanje Jovanovića kao koprodukcija Teatra Rugantino i HNK Zadar. Premijera se bliži, a uzbuđenje raste.

Filip Vidović
Goran Čižmešija 

Je li godina donijela novu ljubav? Sve su glasnija šuškanja da ste u vezi s Mijom Kovačić?

Produbila je moju ljubav prema kazalištu. Što se privatnog života tiče, poučen iskustvom, želio bi privatni život zadržati za sebe.

Osvajate li ili vas osvajaju?

Kada se netko zaljubi, mislim da to ide u oba smjera. Lijepo je i osvajati i biti osvajan.

Više Filipovih fotografija pogledajte u fotogaleriji:

Goran Čižmešija Filip Vidović